-->

Esik a Metro a gyorsjelentés után

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál alacsonyabb volt a Metro német nagy- és kiskereskedelmi áruházlánc forgalma a 2016/17-es pénzügyi évének utolsó negyedében - ez derült ki a pénteken közzétett előzetes és nem auditált adatokból.

A Metro, amely 35 országban üzemeltet azonos néven nagykereskedelmi áruházakat, valamint Németországban a Real hipermarketeket, 0,7 százalékkal 9,2 milliárd euróra növelte bevételét a szeptember 30-án végződött három hónapban, ami azonban elmarad az elemzők 9,3 milliárdos várakozásától.

Az összehasonlítható bevételek 0,5 százalékkal nőttek, míg az árfolyamhatást kiszűrve 1,6 százalékos volt a növekedés. Az év egészét tekintve 1,6 százalékkal 37,1 milliárd euróra emelkedett a bevétel. Árfolyamhatástól megtisztítva 1,1 százalékot ért el a növekedés, míg az összehasonlítható bevételek 0,5 százalékkal bővültek.

A Metro december 13-án teszi közzé a végleges adatokat tartalmazó éves vállalati beszámolóját.

A vártnál rosszabb eredmény miatt csökkent a Metro árfolyama a frankfurti tőzsdén: délelőtt 11 óra körül 1,42 százalékos mínuszban, 17,67 eurón jegyezték a részvényt.

A Metro nagykereskedelmi üzletláncot, a Real hipermarketeket, valamint az elektronikai cikkeket forgalmazó Media Markt és Saturn üzletláncokat üzemeltető német konszern júliusban vált szét két független vállalatra. A Metro márkanév alatt működik tovább a nagykereskedelmi üzletlánc és a hipermarket üzletág, az elektronikai cikkeket forgalmazó üzletág pedig Ceconomy néven igyekszik európai piacvezető céggé válni a szórakoztató elektronika terén.