Felfelé nyithat Amerika

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kisebb korrigálásba kezdhetnek az amerikai részvényindexek a múlt heti mélyrepülés után a Quaestor elemzői szerint. A vállalati hírek, azon belül is főleg a Caterpillar vezetheti az emelkedést a nyitás előtti állás alapján.

Szárnyal a Caterpillar

A negyedéves számok publikálása mellett az idei évre vonatkozó, elemzői várakozásokat meghaladó becslések hatására emelkedik a Caterpillar részvényárfolyama a mai piacnyitás előtt. A bányászati és építőipari eszközöket gyártó cég várakozásai szerint az idei évben folytatódik az amerikai építőipar felzárkózása, így az árbevétel elérheti az 56 milliárd dollárt (+/- 5%), az elemzők 55,5 milliárdot becsülnek. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény a cég becslése szerint 5,85 dollár körül alakulhat, mely szintén optimistább az 5,77 dolláros elemezői konszenzusnál.

Az előző év negyedik negyedében a Caterpillar nettó nyeresége részvényenként 1,54 dollár volt, mely meghaladta az 1,27 dolláros piaci várakozásokat, míg az árbevétel 14,4 milliárd dollárra csökkent. A cég az adatok publikálása mellett egy 10 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlási programot is bejelentett, erre már az első negyedévben 1,7 milliárd dollárt költhetnek.

A hírek hatására emelkedésnek indult a Caterpillar részvényárfolyama, a nyitás előtt 7%-os pluszban van.

Jó híreket vár a piac az Apple-tól, bevásárolt a Google

A ma jelentő cégek közül érdemes külön kiemelni a világ legértékesebb vállalatának számító Applet, amely a mai piacnyitás után teszi közzé negyedéves számait. A várakozások szerint az ünnepek előtti vásárlási szezon kedvezően alakulhatott a cég számára, az elemzők az árbevétel 5, és a profit 2%-os emelkedését valószínűsítik az első üzleti negyedévben.

Sajtóértesülések szerint a Google 400 millió dollárért felvásárolta a mesterséges intelligenciával foglalkozó brit startupot, a DeepMind Technologies Ltd-t.

A piaci folyamatokat befolyásolhatja mindemellett, hogy JP Morgan semlegesről alulsúlyozásúra rontotta a Cisco Systems besorolását, a Barclays pedig egyenlő súlyozásúról alulsúlyozásúra korrigálta le a KB Home minősítését.

Ezt olvasta már?

Rossz hangulatú reggel után borús délután jött »