-->

Felpattanással próbálkozott az OTP - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tett egy felpattanási kísérletet az OTP árfolyama a tegnapi nap folyamán, azonban az emelkedést a nap végére teljes egészében visszatesztelte az árfolyam, ami megerősíti, hogy változatlanul eléggé behatárolt a papír tere az emelkedéshez.

15 perces

Erősen nyitotta a napot az OTP árfolyama, bő 50 pontos réssel tudott a csökkenő háromszög fölé kerülni, majd pedig a várakozásoknak megfelelően megközelítette az 5500-as ellenállást, ezt követően azonban a nap eleji erősödés egészét visszatesztelte. A rés tetejénél kisebb támasz húzódik, ennek a letörésével kerülhet vissza 5250-5300 környékére az árfolyam. Ellenben ha a mai napot is felpattanással indítja, ismét felszúrhat 5500 irányába, hosszabb távon azonban csak ennek az érték az áttörése esetén jöhet további emelkedés.

Napi

Emelkedni tudott korábbi záró értékéhez képest a bankpapír a tegnapi pozitív hangulat közepette, azonban még így sem nyújtott meggyőző teljesítmény, érdemi emelkedést továbbra sem várhatunk a papírtól, tehát 5500 egyelőre kis valószínűséggel lehet bevehető. 5250 letörése esetén következhet tovább gyengülés 5000 irányába, azonban ha tart ez a rövidtávú támasz, akkor maradhat az utóbbi napokban megszokott szinteken az árfolyam.

Heti

Megtorpant a bankpapír emelkedése, rövid kioldalazás, illetve esetleges korrekció várható ezen a héten. Hosszú távon maradhat az emelkedés, amit a hetes chart is megerősít, változatlanul a több éves csökkenő ékből történő kitörés a meghatározó, ez pedig további jelentős emelkedést vetít előre. Korrekció esetén az 5000-es szint lehet tesztelhető, ez azonban erős támasz, ami vissza is fordíthatja az árfolyamot, az RSI konszolidációja után pedig ismét az emelkedésé lehet a főszerep.

Ezt olvasta már?

Erősödött a forint a kamatdöntés után »