Felpörgött a hazai tőzsde forgalma

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Márciusban a részvények 11,1 milliárd forintos napi átlagforgalma 17,4 százalékkal haladta meg az előző havi értéket. A tőzsdetagok részvénypiaci forgalmi rangsorának első helyén ismét a Concorde Értékpapír Zrt. végzett, a második helyre a WOOD & Company Financial Services a.s. került, míg harmadikként az Erste Befektetési Zrt. futott be.

A Budapesti Értéktőzsde azonnali piacának forgalma márciusban meghaladta a 251 milliárd forintot, melyhez a részvények forgalma 243 milliárd forinttal járult hozzá. A részvénypiac forgalma átlagosan 11,1 milliárd forint volt naponta, így 17,4 százalékkal múlta felül a februárban regisztrált értéket. A részvények mellett a strukturált termékek iránti kereslet is kiemelkedően magas volt a maga 7,4 milliárd forintos összértékével, ami 336,6 millió forintos napi átlagforgalmat eredményezett, 22,4 százalékkal meghaladva a februári értéket.

A származékos piacon is bővülő forgalom volt: összesen 929 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, amely árfolyamértéken meghaladta a 290 milliárd forintot. Ez a teljesítmény az előző hónaphoz képest 64 százalékos növekedésnek felel meg. A derivatív terméktípusok közül kiemelkedő volt az deviza opciók 6,5 milliárd forintos forgalma.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan márciusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 121,2 milliárdos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 24,9%-át bonyolította. Második helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. állt 17,2%-os részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 12,9%-kal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities Magyarországi fióktelepe és az OTP Bank Nyrt. kerültek, 12 és 5,5 százalékos piaci részesedéssel.

Forrás: BÉT

Ezt olvasta már?

Pozitív kezdés New Yorkban »