Felszámolják a BTel-t?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Kecskeméti Törvényszék megállapította a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Business Telekom Nyrt. fizetésképtelenségét és egyúttal főeljárásként elrendelte a társaság felszámolását – közölte a Millasreggeli.hu Dr. Menyhei Ákos az eljárást kezdeményező hitelező képviseletében eljáró Hajdú és Menyhei Ügyvédi Iroda senior partnerére hivatkozva.

A végzés nem jogerős, a társaság fellebbezhet. Az eljárásra azért került sor, mert a társaság egy hitelezőjének nem tudta teljesíteni a 2014. március 31-én lejáró Business Telekom Kötvény I. sorozatú hitelpapírok tőkéjének és járulékainak megfizetését. A követelés több mint 143 millió forint, melynek rendezésére többféle köztes megoldás is született hitelező és adós között, de ezek nem jártak eredménnyel - írja a portál.

A társaságot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ma megbírságolta 5 millió forintra és határozott arról, hogy a cég részvényeit a standard kategóriába sorolja vissza január 15-től. A tőzsde arra is felszólította a kibocsátót, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait. A BTel 5 millió forint bírságot nem fizetett be, továbbá több mint 1,9 millió forint forgalombantartási díjjal, és 384 ezer forint közzétételi díjjal is tartozik a tőzsdének.

Az alternatív távközlési társaságot az utóbbi időben többször is felszólította mind a BÉT, mind a pénzügyi felügyelet is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) a tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos szabályok betartására, és bírságot is kiróttak rá.

Legutóbb január 7-én bírságolta meg az MNB és azonnali hatállyal felfüggesztette a BTel részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését, továbbá ismételten felszólította egy konkrét hír haladéktalan közzétételére. A felszólításnak a társaság még nem tett eleget, így értékpapírjaival jelenleg nem kereskednek a tőzsdén.

November közepén a BTel részvényeit kivették a BUX és a BUMIX indexekből, ezt szintén azzal indokolta a BÉT, hogy a társaság sorozatosan megszegte a tájékoztatási kötelezettségét.

Ezt olvasta már?

Elfogyott a kedv hétvégére New York-ban »