Folytatták az emelkedést New Yorkban

| forrás:
mti/TF
| olvasási idő: kb. 1 perc

Erősödtek a fontosabb New York-i indexek kedden tőzsdenyitáskor.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,02 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,10 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,27 százalékkal nőtt kedden nyitáskor.

Hétfőn az Egyesült Államok értékpapírpiacai ünnep miatt zárva tartottak, előtte pénteken emelkedéssel zártak a New York-i értéktőzsde főbb mutatói. Pénteken a Dow Jones index 17,46 ponttal, 0,1 százalékkal, 17 097,03 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 6,55 ponttal, 0,33 százalékkal emelkedett és 2003,29 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq Composite mutatója 22,58 ponttal, 0,5 százalékkal nőtt, és 4580,27 ponton zárt.

Várnak a BMI adatokra

Emelkedést mutattak nyitás előtt a vezető amerikai határidős részvényindexek az ünnepnapot követően. Nagy várakozás előzi meg a feldolgozóiparból érkező adatokat is - írták a Quaestor elemzői.

Felvásárlási ajánlat a Family Dollartól

A Family Dollar bevásárlóközpontokért folytatott felvásárlási párharc tovább folytatódott, a Dollar General megemelte vételi ajánlatát a rivális Dollar Tree-vel szemben. A korábbi, részvényenkénti 78,5 dolláros összeget 80 dollárra növelte a vállalat. Emellett a Dollar General vállalta azt is, hogy 500 millió dollárt különít el jogi eljárásokra.

Mobil pénztárca az Apple-től

Az Apple Inc. részvényei 0,7%-os emelkedést mutattak a mai nyitást megelőző kereskedésben, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy a következő iPhone készülékekhez mobiltárcát fejlesztenek, amely a nagy fizetési hálózatokkal (Visa, Mastercard, American Express), a bankokkal és a kiskereskedőkkel kötött partner-megállapodáson keresztül működne.

Várhatóan szeptember 9-én jelentik be ezt a fejlesztést is, ekkor mutatják be az új iPhone6-ot és valószínűleg az iWatch is ekkor fog debütálni. Közben az Apple közleményt adott ki, vizsgálják az iCloud szolgáltatásuk feltörésével kapcsolatban megjelent információkat is.

Megéri venni a Tesla papírjait?

A Stifel Nicolaus igen optimista a Teslával kapcsolatban. A pénzintézet semlegesről vételre emelte a Tesla papírjainak minősítését, a célárfolyam 400 dollár. Indoklásuk szerint az elektromos autókat gyártó cég termelési kapacitása meggyőzően alakulhat idén, a 2017-es részvényenkénti profit várakozásukat pedig 6,14 dollárról 8,28 dollárra növelték. A Tesla részvényei megindultak a hírt követően.

Ezt olvasta már?

Elfogyott a kedv hétvégére New York-ban »