Fordulásra figyelmeztet az OTP hetes grafikonja - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Elfogyhat a bankpapír lendülete 10000 forint fölött. A lélektani szint alá visszatérés és ezzel a kitörése szint elesése lenne újabb jelzés a héten a lefordulásra.

15 perces

10000 forintos kitörési szintjét tesztelte vissza a pénteki nap folyamán az OTP árfolyama. Messzire nem tudott innen elrugaszkodni, a 10030 forintos záró érték mellett még ezen a héten is kerülhet nyomás a lélektani támaszra. 10000 letörésével jönne csak érdemi negatív jelzés, amellyel a kitörés is falsnak minősülhet. Azonban ha menetrendszerűen érkezik a felfelé pattanás a visszateszt után, akkor maradhatnak a pozitív kilátások a folytatásra is.

Támasz: 10000

Ellenállás: 10250

Napi

10000 forintos lélektani értékéhez húzódott vissza pénteken a bankpapír. Ez önmagában nem jelent még fordulást, kitörés után a hátrahagyott akadály visszatesztelése gyakori, azonban ha nem sikerül innen felfelé fordulva megerősíteni a kitörést, akkor kétségbe vonható lehet a további emelkedés. Gyors ralira egyébként sem számítottunk a túlfűtött indikátorok jelzéseit figyelembe véve, a felső Bollinger határolhatja a felfelé rendelkezésre álló teret. 10000 letörésével az MACD lefelé keresztezése adhat negatív jelzést, ezzel az emelkedő trendvonal kerülhet ismét nyomás alá, illetve a kitörés is besülhet.

Támasz: 10000

Ellenállás: 10250

Heti

Egyre inkább érik a lefordulás az OTP árfolyamánál, a hetes grafikon long legged doji gyertyája is ebbe az irányba mutat a nagy emelkedő csatorna tetejének közelében. Az RSI is a túlvett zónánál tartózkodik, ami egy újabb voks a lefordulás mellett. Érdemes figyelni a közeljövőben a további fordulós jelzések érkezését, egy megerősítés az előző hét gyertyájára egyértelműen mutathatja az irányt lefelé. Fölfelé továbbra is behatárolt a tér, ha még emelkedne a papír, 10400 fölé egyelőre nem látszik potenciál.

Támasz: 9200-9400

Ellenállás: 10000; 10400

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Bizonytalan lábakon a Micron árfolyama »