Futhat a pénze után az MKB

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az MKB Bank az igényérvényesítés további lehetőségeit vizsgálja a CET-beruházással (jelenleg Bálna) kapcsolatban - tette közzé a hitelintézet szerdán a BÉT honlapján.

Az MKB közleményében ismerteti: a Kúria, mint felülvizsgálati bíróság a Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletét megváltoztatva elutasította az MKB Banknak a Budapest Főváros Önkormányzata ellen indított - az úgynevezett CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret megállapodásra alapított - keresetét.

A bank az ítélet alapján az igényérvényesítés további lehetőségeit vizsgálja - közölte az MKB. A Pécsi Ítélőtábla tavaly szeptemberben, másodfokú ítéletében kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.

Tarlós István főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy a Kúriától múlt pénteken érkezett hivatalos értesítés az önkormányzathoz arról, hogy az MKB fővárosi önkormányzat elleni 25 millió eurós keresetét elutasította.

A Kúria február 25-i felülvizsgálati ítéletével a Pécsi Ítélőtábla jogerős közbenső ítéletét hatályon kívül helyezte, az elsőfokú közbenső ítéletet megváltoztatta. A Kúria kötelezte az MKB-t 152 millió forint perköltség 15 napon belüli megfizetésére, illetve 6 millió forint eljárási illetéket is meg kell fizetnie az államnak - mondta a főpolgármester.

Ezt olvasta már?

Tovább növelte eredményét az MKB csoport »