Gumi-újrahasznosító épül Fürgeden

| olvasási idő: kb. 1 perc

Használt gumiköpenyekből táskákat készítő üzemet hoznak létre a leghátrányosabb helyzetű települések felzárkóztatási programjának 149 millió forintos támogatásából a Tolna megyei Fürgeden - közölte a község polgármestere az MTI-vel.

Barkóczi József elmondta, hogy az újrahasznosító üzem jövő év januárban kezdi meg a működést, húsz főt foglalkoztatva. A száz négyzetméteres varrodában táskákat, pénztárcákat és más dísztárgyakat készítenek mezőgazdasági gépek, autók és kerékpárok gumibelsőiből. A dolgozók a szakmunkás minimálbérnek megfelelő bért kapnak - tette hozzá.

Az üzemet működtető, fürgedi székhelyű Relax Kft.-ben négy magánszemély, húsz százalékban pedig a fürgedi önkormányzat a tulajdonos - közölte. Az LHH felzárkóztatási program forrásaira az ország 33 leghátrányosabb kistérségének települései pályázhattak. A tamási kistérségben fekvő, 750 lakosú Fürgeden a Tolna megyei munkaügyi szervezet adatai szerint 2012. júniusban a gazdaságilag aktív népesség 35 százaléka volt regisztrált munkanélküli. A település polgármesterének közlése szerint a Start közmunkaprogram indulása előtt ez az arány 56 százalék volt.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Európa a befektetések központja »