Gyengélkedett szerdán a Richter - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nem sikerült elemelkedni a héten átlépett 6700-as szinttől a gyógyszergyártó árfolyamának. A napos grafikonon megjelenő gyertyák további bizonytalanságot jelenthetnek a folytatásra nézve.

15 perces

Napon belül tudott csak mérsékelt pluszokat felmutatni a Richter árfolyama, 6780 érintését követően azonban lefelé fordulva korrigált, majd zárt 6718 forinton. Ez a 6700-as ellenállási szint tetejét jelentette az elmúlt időszakban, továbbra is várat magára az innen érkező meggyőző felpattanás, amivel lekerülhet a nyomás a szintről. Egyelőre azonban még érdemes figyelni a a 6700-6720-as zónát, az alá zárás jelentősen csorbítaná a rövidtávú kilátásokat, melyek pozitív irányba módosultak az akadály leküzdését követően. A tegnapi kereskedés alapján erősen halványodik a momentum, de még van lehetősége megújulni, ha nem esik el az említett támaszszint.

Támasz: 6700-6720

Ellenállás: 6780; 7000

Napi

Aggodomra ad okot a gyógyszergyártó árfolyamának elmúlt két napi teljesítménye. A keddi doji gyertya után szerdán egy hullócsillag gyertyával bővült a sor, melyek nem kifejezetten pozitív irányba mutató gyertyaalakzatok. Érdemi megerősítést még nem kaptunk rájuk, a 6700-as zóna alá visszaesés jelentene problémát ezen a téren. Ez esetben ismét az 50 és 200 napos mozgóátlagok kerülhetnek nyomás alá, letörésük erős negatív jelzés lenne, és közelebb hozná a halálkereszt kialakulását is. Az MACD pozitív jelzése még megvan, és az RSI sem fordult még le érdemben a bullish tartomány kapujából, a helyzet tehát még menthető, amennyiben nem érkezik megerősítés egy 6700 alá történő lefordulással.

Támasz: 6700-6720

Ellenállás: 7000

Heti

Emelkedni tudott az elmúlt héten a Richter árfolyama, így elmaradt a 2015-ös trendvonal letörése. A 6700-as zóna fölé visszatérés kulcsfontosságú lehet, amennyiben ez nem sikerül, lefelé folytatódhat a papír útja. Az akadály áttörésével ellenben a 7000-es lélektani szinthez nyílhat út elsőként, közelítve a mindenkori csúcsokat. Továbbra sem lélegezhet tehát fel a gyógyszergyártó árfolyama, érdemes szemmel tartani a folytatásban is az emelkedő trendvonalat, illetve a 6700-as ellenállást.

Támasz: 6600

Ellenállás: 6700

Ezt olvasta már?

Új mélypontok felé indulhat a BUX »