Gyengén indult a kereskedés New Yorkban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen indult a kereskedés pénteken a főbb amerikai értékpapírpiacokon, a csütörtöki záró árfolyamok közelében vannak a főbb részvénymutatók.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,2 százalék, az S&P-500 index pedig 0,02 százalék eséssel kezdett, míg a Nasdaq Composite index gyakorlatilag változatlan a csütörtöki záróértékéhez képest a kereskedés első perceiben.

Az olajár emelkedett pénteken, a WTI nyersolaj hordónkénti ára 0,33 százalékkal, 51,22 dollárra nőtt.

Az arany jegyzése 0,3 százalékos pluszban van, és 1174 dollárra emelkedett unciánként.

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás és kilenc éves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta novemberben az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) pénteken közzétett kimutatása szerint.

Novemberben 178 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban az előző havi 142 ezres növekedés után. Az októberi adatot 161 ezerről módosította 142 ezerre a BLS. Elemzők 175 ezres növekedést vártak novemberre.

A munkanélküliségi ráta novemberben az előző havi 4,9 százalékról 4,6 százalékra, kilenc éves mélypontra csökkent. Elemzők 4,9 százalékot vártak novemberre.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »