Gyorslépésben tör előre a SAP

| forrás:
TF/mti
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A legutóbbi teljes üzleti évben, 2016 során 20 százalék feletti árbevétel növekedést ért el ért el az SAP Hungary Kft., ami tovább tetőzte a korábbi évek már kétszámjegyű adatait. A siófoki SAP Forum 2017 rendezvényen interjúvoltuk meg a cég ügyvezető igazgatóját, Ablonczy Balázst.

A videó kattintásra indul.

Rekordbevétel - megint

Ismét rekordbevételt ért el a SAP szoftverfejlesztő tavaly Magyarországon, árbevétele 20 százalékkal 28,5 milliárd forintra nőtt, az előző évi 22 százalékos növekedés után - mondta Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a cég jubileumi, 20. háromnapos SAP Forum Hungary 2017 konferenciáján tartott sajtóbeszélgetésen Siófokon.

Az idei év eddigi adatai alapján időarányosan a növekedési tervek felett teljesít a cég, amely 2010 óta 12 milliárd forintról folyamatosan növelte az árbevételét. Az eredményekhez a magyar gazdaság teljesítménye is hozzájárult - mondta.

Kiemelte, hogy az emelkedő trend nem állt meg, további növekedés lesz 2017-ben is. A tavalyi teljesítménnyel a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata a régió legsikeresebbje lett ismét. Az exportbevétel a teljes bevétel közel felét teszi ki, a magyar piacról származik a fennmaradó arány - ismertette. Az export aránya várhatóan tovább nő idén.

Kkv, egyetem, állam

A kkv-szektor aránya az értékesítésben folyamatosan nő, az új eladások árbevétele 20 százalékkal nőtt ebből az ügyfélkörből. A cég fontos szerepet vállal a HR folyamatok digitalizálásában, olyan vállalatok humán folyamatait kapcsolják felhőbe, mint a Bonafarm csoport, az MVM, a Főgáz.

A nagyvállalatok, az államigazgatás, és a kkv-k mellett az egyetemek is egyre fontosabb szerepet töltenek be a cég életében, több felsőoktatási intézmény használja a SAP technológiáját.

Ablonczy Balázs kitért arra is, hogy az állami megrendelések száma is tovább bővült tavaly. Kiemelte: Magyarország fontos szerepet tölt be a konszern mesterséges intelligencia megoldásokkal kapcsolatos tevékenységében, egy hazai egység vesz részt az innovatív folyamatokban.

Ezt olvasta már?

2021 októberétől érkezhet gáz Szerbia felől »