Hamarosan új tagokat köszönthetünk a tőzsdén

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Még az idén 2-4 cég léphet be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő piacára, és 2-3 a középvállalatoknak kialakított Xtend piacra - mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Hangoztatta: az Elite Program, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, a BÉT Mentoring Program és az Xtend platform mind hozzájárul ahhoz, hogy "a cégek tőzsdére lépése olyan ideális ma Magyarországon, mint még soha".

Egyebek között a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok kategóriájában várhatók új tőzsdei megjelenések.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A gyakorlati tudás átadása a cél

Végh Richárd a csütörtökön megjelent interjúban elismerte, hogy a hazai vállatoknál "van némi ismerethiány" a tőkepiaccal kapcsolatban. Hozzátette, hogy a BÉT mélyen elkötelezett a tudás átadásában.

A kétéves nemzetközi Elite Programban például - amelybe már 13 magyar cég kapcsolódott be - a visszajelzések szerint kifejezetten gyakorlati tudást kapnak a résztvevők.

Az elnök-vezérigazgató fontosnak nevezte, hogy olyan cégek is megjelenjenek a magyar tőzsdén, amelyek más tőzsdén már jelen vannak ugyan, de jelentős gazdasági tevékenységet folytatnak Magyarországon. Így a magyar befektetők is könnyebben elérhetnék ezek papírjait.

Új, potenciális szereplőkként tekintenek a magyar tulajdonosi hátterű bankokra, és a BÉT fontos partnere lehetne az államnak is a vagyonkezelésben - mondta el Végh Richárd.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e új brókercégek megjelenésére, azt válaszolta, hogy a hazai piac a konszolidáció irányába halad, így inkább külföldről érkezhetnek még szereplők.

Elmondta az elnök-vezérigazgató azt is: a cseh és a román tőzsdével közösen vizsgálják, hogyan tudnak nagyobb jelentőséget adni a régiós papíroknak.

A BÉT és a régió egyebek között a kínai tőkepiac fokozatos megnyitásából profitálhat, mert a hatalmas megtakarításokkal rendelkező ázsiai ország befektetői "a mi régiónkat még nem fedezték fel - vélte.

Ezt olvasta már?

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten »