Három részvény, ami a szakértők kedvence lehet jövőre

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Egy múlt heti londoni konferencián 16 befektetési szakember foglalta össze, melyek azok a részvények, amelyek akár kétszámjegyű hozamot is produkálhatnak 2018-ban. A Marketwatch segítségével ezekből szemezgettünk.

Pirelli

Adrian Croxson, a 32 milliárd dolláros vagyont kezelő hedge fund, az Oz Management partnere a prémiumabroncsokat gyártó olasz cégre teszi a voksát, és közel 60 százalékos ralit vár a papírtól.

A befektetési szakember szerint az abroncsgyártó iparág a GDP-t jelentősen meghaladó növekedés előtt áll, és a Pirellinek kifejezetten jó az iparági pozíciója.

Croxson a luxusautók értékesítésének felfutásában látja a lehetőséget. Kínában 2006-ban még csak 50 ezer luxusautót adtak el, 2016-ban azonban már 2,3 milliót. Márpedig luxusautóhoz prémium minőségű abroncs jár, így a Pirelli piaca is növekszik.

Az olasz cég október elején vezette be papírjait a tőzsdére, és azóta is küzd, hogy tartósan a 6,50 eurós IPO árfolyam fölé kerüljön. Croxson 11-13 eurós árfolyamot vár a papírtól 2018-ban.

Infinenon Technologies

Az Infineon Technologies esetében 60 százalékos áremelkedést vár Ross Turner, a Pelham Capital alapítója. Véleménye szerint az elektromos autók és önvezető járművek terjedéséből profitálhat a félvezetőket gyártó német vállalat.

Az elektromos meghajtás fejlődésével párhuzamosan növekszik az igény a félvezetők iránt, a kereslet megugrása a bevételek növekedését hozhatja az Infinenonnak.

Turner szerint 2030-ra az új autók eladásának 30 százaléka már elektromos meghajtású lesz, mert addigra olcsóbb lesz, nagyobb hatótávolságú és 10 perc alatt is fel lehet majd tölteni az autókat.

A német cég már most is piacvezető az autóipari félvezetők gyártásában, ezt tovább erősítheti a gépjárműállomány természetes változási folyamata.

Az Infineon részvényeivel jelenleg 22 eurós árfolyamon kereskednek, de Pelham szerint 35 euróig is emelkedhetnek. A papír már idén is szép teljesítményt nyújtott, év eleje óta 40 százalékot emelkedett.

Banco Santander

Davide Serra, a 12 milliárd dolláros vagyont kezelő hedge fund, az Algebris Investments alapítója és ügyvezető igazgatója szerint az egyik legnagyobb spanyol bank, a Banco Santander is szép növekedés elé néz a Banco Popular felvásárlásának köszönhetően.

A Banco Santander idén nyáron egy euróért jutott hozzá csődbe ment riválisához, természetesen a bankhatóság engedélyével.

"Ez egy egyszerű befektetés. Ingyen kaptak egy hazai spanyol bankot, a Banco Populart a szabályozótól, amely úgy látta, hogy csődben van a bank. Így egy 7-8 milliárd euró értékű pénzintézet került szinte ingyen a Santanderhez” - mondta Serra.

Serra azt is hozzátette, hogy a Santander 175 éves történetében soha nem jelentett éves veszteséget, így "az egyik leghatékonyabb bank a világon".

Bár a befektetési szakember célárat nem fogalmazott meg a bankkal kapcsolatban, az biztató lehet, hogy a Santander árfolyama idén 16 százalékot emelkedett.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Az elmúlt két hónap emelkedése után korrigálhat érdemben a német index.

36500 pontnál már ellenállást találhat a hazai index.

Teljesítette a rövidtávú célárat a gyógyszergyártó árfolyama.

A 10000 forintos szintig zuhant a bankpapír a szerdai kereskedésben.

Továbbra is elfér egy korrekció a távközlési vállalat árfolyamánál.

Kis híján teljesültek a rövidtávú célárak az olajvállalat árfolyamánál.

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tőzsdére készül az MKB »