Hullámvasutazik kicsit a dollár a választás közeledtével

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A dollár ismét indikátorrá válik a választási hajrában. Úgy mozog az árfolyam az euróhoz képest, ahogy a legfrissebb hírek napvilágot látnak.

Ismét Hillary Clinton lett az esélyesebb az amerikai elnökválasztásban, az FBI igazgatója tegnap kijelentette, hogy nem indítanak eljárást az elnökjelölt ellen. Erre a hírre a kockázatos eszközök és a dollár is erősödött - fejtette ki Varga Zoltán, az Equilor Zrt. elemzője.

Két állam a fókuszban
A kampány hajrájában, két nappal a voksolás előtt, Michigan és Pennsylvania államok megnyeréséért folyik a küzdelemaz amerikai elnökválasztás jelöltjei között. A vasárnap délelőtt szokásos televíziós politikai vitaműsorokban megszólaló demokrata párti és republikánus politikusok egyöntetűen ezt a két billegő államot emlegették mint a győzelem szempontjából kulcsfontosságú államot.

Érdemes lesz nyitott szemmel járni

Az amerikai elnökválasztás végkampányában vagyunk, melynek kimenetele az egész világot foglalkoztatja. Sokan mondják, hogy akaratunkon kívül is jelentős hatásokat gyakorolhat életünkre e választás eredménye, mi viszont inkább azt vizsgáltuk meg, miként profitálhatunk tőzsdei kereskedésünk során a választás eredményének ismeretében.

A londoni Economist Intelligence Unit gazdaságkutató intézet összeállított egy listát arról, hogy milyen kockázatok rejlenek az amerikai elnökválasztásban. A legnagyobb rizikótényezőt a Kína gazdaságában esetlegesen bekövetkező lassulást látják, aminek globális következményei lennének. Viszont a veszélyforrások között szerepel Donald Trump esetleges hatalomra jutása is. Trump terveit tekintve kevesebb információ áll rendelkezésre, ami még tovább növeli a rizikófaktort.

Ezt olvasta már?

Kicsit megakadtunk, aztán pedig leragadtunk »