Ilyen rossz adatra nem számítottak a Caterpillartól

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál jelentősebben csökkent a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar profitja, elsősorban amiatt, hogy visszaesett a gáz- és olajtermelő berendezések iránti kereslet, de csökkent a bányaipari gépek forgalma is.

A június végéig tartó három hónapban a Caterpillar adózott eredménye 710 millió dollárra, részvényenként 1,16 dollárra esett az egy évvel korábbi 999 millió dollár, részvényenként 1,57 dollár után. A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,69 dollárról 1,27 dollárra csökkent.

Az amerikai vállalat negyedéves forgalma 13 százalékkal, 12,32 milliárd dollárra esett vissza a tavalyi második negyedévi 14,15 milliárd dollárról. Szakértők is 1,27 dolláros egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményt vártak, ugyanakkor nagyobb, 12,62 milliárd dolláros forgalommal számoltak. A Caterpillar csütörtökön 1 milliárd dollárral, 49 milliárd dollárra rontotta idei bevétel várakozását.

Ezt olvasta már?

Csökkent a Sberbank profitja »