Ismét a BÉT lehet a kedvenc

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Remekül indult az év a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a blue chipek kiemelkedően teljesítenek. Egyelőre úgy tűnik, a trend nem szakad meg az év során sem.

Jól indult az év a magyar részvények számára, a tegnapi napon 1,5 százalékot ment felfelé a BUX Index. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy idén minden magyar blue chip tartogat további pozitív sztorit.

Védték a cég érdekét

Nem akartam, hogy egy külföldi felvásárolja a céget, s az majd eltűnjön egy nagy konglomerátumban, ahogy arra számos példa akadt - állítja Bogsch, aki szerint a kormány most végre a legtöbbet hozza ki az európai uniós tagságból.

Korábban a Richter versenyhátrányban volt a többi Eu-s országhoz képest a saját piacán. Most ez megváltozott és a kormány kihasználja a meglévő lehetőségeket az Unión belül. 

A Richtert az alatt a 25 év alatt, mióta Bogsch Erik az igazgató több nemzetközi multi is fel akarta vásárolni, de ezeket a próbálkozásokat azonnal elhárították. Mint mondja, ahhoz nem kell nemzetközi multi, hogy felvirágoztassanak egy magyar tulajdonú céget, itthon is tudják, milyen lépéseket kell megtenni annak érdekében, hogy egy vállalat pályára álljon.

Jelenleg felvásárlásaival a Richter európai multivá vált Európában, s ezt a pozíciót mindenképpen erősíteni akarják. Ezért is került sor a vezetésben bekövetkező változásokra és fiatal menedzserek bevonására a vezetésbe. A Richter a jövőben agresszívebben kíván terjeszkedni és továbbra is Európa A ligájában akar játszani.

A céget 1992-ben majdnem eladták 100 millió dollárért, most a tőzsdei értéke közel 4 milliárd dollár, azaz negyvenszerese az akkorinak. A Figyelő Év Embere készült interjút a mai lapszában olvashatják.

Tovább borzolják a kedélyeket
Horvátország a Horvát Elektromos Művek (HEP) 25 százalékos részvénycsomagjának eladásából vásárolná vissza az INA-t a Mol Nyrt.-től - közölte a Jutarnji List című horvát napilap kedden, hivatkozva Martina Dalic gazdasági miniszter hétfői nyilatkozatára, amely a közszolgálati televízió egyik késő esti műsorában hangzott el.

Ezt olvasta már?

Mol: megemelt várakozás teljesítve »