Jelentett a Ford és a Caterpillar

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Szakértők által vártnál nagyobb profitot és kisebb bevételt ért el a második negyedévben a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar. A Ford Motor amerikai járműgyártó második negyedévi profitja egyszeri tételek nélkül nagyobb lett a szakértők által vártnál, a cég európai divíziója pedig először lett nyereséges három éven belül.

Felemás eredmények a Caterpillarnál

A június végéig tartó három hónapban a Caterpillar adózott eredménye 999 millió dollárra, részvényenként 1,57 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 960 millió dollár, részvényenként 1,45 dollár után. A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,69 dollár volt. Ez meghaladta az elemzők által várt 1,52 dollárt.

Az amerikai vállalat negyedéves forgalma 14,15 milliárd dollár volt, elmaradt a szakértői várakozások átlagában szerepelt 14,47 milliárd dollártól. A Caterpillar csütörtökön 10 centtel, részvényenként 6,20 dollárra javította fel az idei részvényarányos eredményére vonatkozó becslését. A bevételvárakozását ugyanakkor 53,2-58,8 milliárd dollárról 54-56 milliárd dollárra szűkítette eladásainak a mérséklődésére Kínában, Afrikában és a Közel-Keleten.

A Ford negyedéves profitja nagyobb lett a vártnál

A társaság csütörtöki közlése szerint az egyszeri tételek nélküli adózott eredmény 2,6 milliárd dollár, részvényenként 40 cent lett, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 36 cent részvényarányos profitot. Az adózott eredmény a tavalyi második negyedévi 1,23 milliárd dollárról 1,30 milliárd dollárra nőtt, részvényarányosan 30 centről 32 centre emelkedett.

A Ford egyszeri tételek nélküli adózott eredménye rekordszintre nőtt Észak-Amerikában, 2,44 milliárd dollár lett, és először ért el profitot Európában. Mindezek ellensúlyozták a cég gyengébb teljesítményét Dél-Amerikában, valamint az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Ezt olvasta már?

Kétszeresére nőtt a Wizz Air nyeresége »