A Richter történelmi csúcson, de a MOL is nagyot ment

| forrás:
GazdaságTV.hu
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az év negyedik hónapjában 216,8 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők. Átlagosan 12 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a BÉT azonnali piacán.

Az április a közgyűlések hónapja a magyar tőzsdén, de ez a tény általában nem szokott meglepetést okozni. A MOL mégis tartogatott sztorit mostanra, a cég bejelentette, hogy szétdarabolja a részvényeit, miután a korábbi névérték nyolcadát éri majd a papír.

Osztalék, részvényaprózás - ezekről döntött a Mol

Megszavazta 58 milliárd forintnyi osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön. Ennek megfelelően a részvényenkénti osztalék elérheti a 625 forintot, ami 10 százalékos emelkedés az előző évi 567 forinthoz képest.

A közgyűlés újraválasztotta Molnár Józsefet az igazgatóság tagjává 2017. június 1-től 2022. május 31-ig. Az igazgatóság javaslata alapján a közgyűlés újraválasztotta Chikán Attilát és John I. Charodyt a társaság felügyelő és audit bizottságának tagjává 2017. június 1-től 2022. május 31-ig tartó időtartamra.

Továbbá a közgyűlés a felügyelő bizottság tagjává választotta Dávid Ilonát, Bártfai-Mager Andreát és Vladimír Kestlert 2017. június 1-től 2022. május 31-ig tartó időszakra. Ugyanerre az időtartamra a közgyűlés az audit bizottság tagjává választotta Dávid Ilonát, Bártfai-Mager Andreát, Ivan Miklost pedig 2017. május 1-től 2021. április 30-ig.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Kissé meghullott ezúttal a mutató »