Jó üzletet kötöttek Mészárosék

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

800 ezer eurós nyereséget realizált az Appeninn Holding egy ingatlanon. A Mérleg utcai irodaházat Európa egyik vezető ingatlan-befektetője vette meg.

A CPI Property Group megvásárolta az Appeninn Holding Nyrt. leányvállalatának tulajdonában álló, Mérleg utca 4. szám alatti irodaházát. Az értékesítésből származó bevételt a társaság a közeljövőben magas hozzáadott értékkel bíró ingatlanprojekt megvalósítására alkalmas ingatlanok vagy ingatlancsomag megvásárlására fordítja.

Nyertek az üzleten

Jelentős nyereséggel értékesítette az Appeninn Holding Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Appeninn E-Office Vagyonkezelő Zrt. a Budapest V. kerületi Mérleg utca 4. szám alatti, 3 627 négyzetméteres irodaházát.

Az épületet a holding egyik leányvállalata még az ingatlanpiaci válság alatt akvirálta, egy finanszírozási stresszhelyzetben lévő céggel és annak svájci frank alapú hitelével együtt. 2013-ban a bérlőkkel szerződést hosszabbított a társaság, és jelentősen jobb feltételekkel refinanszíroztatta az ingatlan hitelét is. 

Búcsút vettek tőle

Az Appeninn igazgatótanácsa azért döntött az eladásról, mert az épület nem illeszkedik a társaság jelenlegi, de legfőképpen a jövőbeli, tervezett portfóliójába, illetve mert a belvárosban már nem vár további jelentős áremelkedést.

A vevő CPI Property Group Európa egyik vezető ingatlan-befektetője. A projekt zárásával leányvállalatán keresztül jelentős profitot realizált a cégcsoport: a féléves jelentésben szereplő nettó piaci értéket mintegy 800 ezer euróval haladta meg az eladási ár.

Ezt olvasta már?

Több mint egy Mrd. forint befektetést kapott egy iskola »