Jöhetnek a jó beszállók az UniCreditbe

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Megkezdődött az UniCredit Bank várva-várt tőkeemelése, ami azt jelenti, hogy összesen 13 milliárd eurót akar a bank beemelni. Érdekes lehet figyelemmel követni a részvényt, ahol a következő időkben meg fog nőni a volatilitás, de kedvező beszállási pontok nyílhatnak benne.

Rábólintott az elbocsátásokra az UniCredit

Az UniCredit, a legnagyobb olasz bank megállapodott a szakszervezetekkel 3900 olaszországi alkalmazottjának a leépítéséről.

Az olasz bank decemberben jelentette be, hogy 2019-ig összesen 14 ezer dolgozójától válik meg. Akkor a magyarországi UniCredit azt közölte, hogy a cégcsoport tervében szereplő 14 ezer fős létszámleépítés Nyugat-Európát érinti, magyarországi érdekeltségét nem.

A szakszervezetekkel történt megállapodás szombati bejelentésére röviddel azelőtt került sor, hogy a bank hétfőn rekordnagyságú, 13 milliárd euró részvényt bocsát ki tőkehelyzetének a megerősítésére. A UniCredit jelentős, 38 százalékos diszkonttal, 8,09 euróért kínálja új részvényeit úgy, hogy minden 5 meglévő részvény után 13 újat ajánl fel a tulajdonosoknak.

UniCredit's három legnagyobb tulajdonosa a Capital Research and Management Company amerikai befektetési cég 6,7 százalékos részesedéssel, továbbá mintegy 5-5 százalékos hányaddal az abu-dzabi Aabar állami befektetési alap, valamint az amerikai BlackRock alapkezelő.

Ezt olvasta már?

Megakrán - Közgyűlési határozatok »