Kedveztek az alacsony adók a Daimlernek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Mercedes-Benz-gyártó Daimler AG profitja jelentősen, 53 százalékkal nőtt a szeptember végéig tartó három hónapban az alacsonyabb adók, a hatékonyságnövelés és a eladások emelkedésének a hatására.

A német gépkocsiipari konszern adózott eredménye 1,84 milliárd euróra emelkedett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 1,14 milliárd euróról, miközben a nyereségadó 450 millió euróról 175 millió euróra mérséklődött. A cég bevétele 5 százalékkal 30,10 milliárd euróra emelkedett.

A Daimler eredményjavulásához jelentősen hozzájárult a kis kategóriájú autók - az A-Class, B-Class és a CLA model - eladásának 90 százalékos növekedése 97 200-ra a harmadik negyedévben. A Daimler bevételének döntő részét a Mercedes üzletág adja, amelynek az eladása 8 százalékkal rekordszintre, 395 ezerre nőtt.

Kecskeméti Mercedesek húzták a Daimlert

Az elmúlt évek viszontagságos, válságos ideje lecsengeni látszik az európai autóiparban. Lassan-lassan javul a kereslet, növekszik az értékesítés. A Daimler jelentős eredménynövekedésről adott számot. Főként a személyautó értékesítés növekedett az idei második negyedévben, csaknem 405 ezer jármű talált gazdára.

Ezt olvasta már?

Csökkent a Burberry luxus ruházati cég forgalma »