Keményen nőtt a Duna House nyeresége

| forrás:
Duna House
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A Duna House közzétette 2018. Q4 negyedéves jelentését és 2019-es előrejelzését.

A Duna House Group az év utolsó negyedévében is folytatta erős növekedését, meghaladva ezzel az év elején meghatározott adózott eredmény előrejelzést. A növekedést elsősorban a magyarországi teljesítmény és a Lengyelországban végrehajtott akvizíció vezérelte, melyek hatására a cégcsoport negyedéves konszolidált árbevétel meghaladta a 2,0 milliárd Ftot, EBITDA-ja a 387 millió Ft-ot, adózott eredménye pedig a 255 millió Ft-ot. Előbbi 68%-os bővülést, míg utóbbiak rendre 62%-os, illetve 47%-os bővülést jelentettek a 2017. év azonos időszakához képest.

A 2018-as év egészét tekintve a Reviczky Liget fejlesztési projekt sikeres befejezése kimagasló organikus növekedéssel párosult. 8,1 milliárd Ft-ra emelkedett a Cégcsoport konszolidált éves árbevétele (+72% év/év), míg az EBITDA 2,2 milliárd forintra (+133% év/év), adózott eredménye pedig 1,7 milliárd Ft-ra (+87% év/év) bővült.

Az igazgatóság törzsrészvényenként 250 FORINT osztalékkifizetést fog javasolni a Társaság közgyűlésének. A javasolt osztalékszint valamelyest meghaladja a Csoport osztalékfizetési politikájában meghatározott szintet (korrigált adózott nyereség 47%-a), de a Reviczky-projekt és más projektek lezárásával magasabb osztalékfizetés mellett is elegendő pénzáramlás fog a Csoport rendelkezésérre állni a további növekedési terveinek finanszírozására, beleértve a már folyamatban lévő M&A tevékenységeket is.

A jelentés részletei itt  olvashatóak.

Ezt olvasta már?

Egyre több lakás cserél gazdát a Duna House szerint »