Kereskedelmi központot nyitott Budapesten a Hikari

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Budapesten nyitott európai kereskedelmi és oktatási központot hétfőn az ipari varrógépeket gyártó kínai Hikari Ltd. és a Hikari-Beo Europe Kft.

A Hikari Kína vezető innovatív iparivarrógép-gyára, a sanghaji egyetemmel közösen fejleszti a berendezések számítógép-vezérlését és hatékonyságnövelő automatikáit - mondta a megnyitón Beofsics György, a Hikari-Beo ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint minden, a Hikari márkával kapcsolatos európai tevékenységet Budapestről irányítanak majd. A vevők teljes körű kiszolgálását a budapesti raktárbázis végzi, valamint az európai marketing- és oktatási tevékenység is magyarországi központtal működik majd.

Először fordul elő, hogy varrógépgyártó cég európai központi képviseletét nem Nyugat-Európában, hanem Magyarországon nyitja meg. A döntés logikus, mert a ruhaipar Kelet-Európában koncentrálódik, így Budapestről logisztikailag jól kiszolgálható a térség - mondta az ügyvezető igazgató.

Hozzátette: a legfejlettebb technológia lehetővé teszi az európai, illetve a hazai varrodák számára, hogy versenyképesek maradjanak.

A Hikari tavaly mintegy 250 ezer ipari varrógépet gyártott. A márka ázsiai bevezetése már megtörtént, az európai most indul Budapestről, 2014-ben pedig Miamiban nyílik majd az amerikai kontinenst kiszolgáló kirendeltség.

A megnyitón László Tamás, a XV. kerület polgármestere hangsúlyozta: a városrészben kiemelt a kínai jelenlét, ezt erősíti az új központ is. A polgármester szerint Magyarország hídszerepet játszhat Kína és Európa között, a magyar vállalkozások pedig szaktudásukkal és szolgáltatásaikkal tudnak hozzáadott értéket adni a kínai cégek alaptevékenységéhez.

A budapesti központban jelenleg nyolcan dolgoznak. A Hikari-Beo a tervek szerint jövőre legkevesebb ezer, a következő évben pedig kétezer ipari varrógépet értékesít majd - mondta el az MTI-nek Beofsics György.

Ezt olvasta már?

Nem túl fényes az orosz mérleg »