Kioltja a szelvényvágás a Mol riportot?

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Vagy épp felerősíti? Pénteken jelent a magyar olajtársaság, s ugyanaznap vágják a osztalékszelvényt is.

Hullámzó hetet tudhat maga mögött a Mol. És a négynapos ünnep miatt csonka mostani héten is van ok az izgalomra. Pénteken jelent a Mol, ám a szelvényvágás és az osztalék ezzel járó kiárazódása is erre a napra esik. Vajon melyik nyom többet a latban?

Mozgóátlagról fordult a kurzus

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Nem indult jól a Mol múlt hete, egészen az 50 napos mozgóátlagig csúszott vissza a papír, amelyről azonban fordulni tudott, és a 2950 forintos ellenállást és a 200 napos mozgóátlagot is áttörve 3002 forinton zárt – emlékeztetett Nyikes Dávid, a KBC elemzője. Hozzátéve: a forgalom sem volt túl acélos.

Holnapig forog osztalékszelvénnyel

Bár a pénteki gyorsjelentés számait is nagy várakozás övezi. Most talán ennél is izgalmasabb, hogy május 16-tól fizethet osztalékot az olajtársaság, ahogy azt a közleményükben olvashatjuk.

Mivel a szelvényvágás napja május 4-re esik, ezért aki részesülni akar a részvényenként 127,5 forintos osztalékból, annak igyekeznie kell. Mert május 3-ig forog osztalékszelvénnyel a papír, vagyis holnap van az utolsó osztalékos nap.

Ezúttal a hozamra sem lehet panasz, hiszen a pénteki záróárral számolva 4,3 százalékos osztalékhozamot ígér a Mol.

A riport adhatna energiát, de...

Amennyiben marad lendület a papírban – vélekedett Nyikes Dávid, akkor célba veheti a következő ellenállást 3080 forintnál, amelynek elérése 2,6 százalékos emelkedést jelentene.

Ehhez a pénteken érkező gyorsjelentés akár meg is adhatná az energiát, amennyiben jól szerepel az olajvállalat, de fontos figyelembe venni, hogy aznap esik le az osztalékszelvény is.

Ha nem jönnének a várt számok, akkor az 50 napos mozgóátlagra érdemes figyelni 2898 forintnál.

Ezt olvasta már?

Remek napot futott Európa »