Kiváló éve volt a Fordnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentősen emelkedett a Ford Motor tavalyi utolsó negyedévi és egész évi profitja, részben annak hatására, hogy növelni tudta eladásait. Csökkent a Harley-Davidson profitja a tavalyi utolsó negyedévben részben annak a hatására, hogy mérséklődött a kereslet az Egyesült Államokban, amely termékeinek fő felvevő piaca.

Növelték az eladásokat

A Ford csütörtökön azt közölte, hogy a tavalyi utolsó három hónapban az adózott eredménye 1,9 milliárd dollár, részvényenként 47 cent lett az egy évvel korábbi veszteség után.

Az eredményjavuláshoz egyebek között az járult hozzá, hogy ismét nyereséges lett az európai működése és növelte értékesítését az észak-amerikai piacon. A negyedéves bevétel 12 százalékkal 40,3 milliárd dollárra emelkedett.

A cég az öt globális térségből háromban növelni tudta eladásait. A negyedéves működési eredmény megduplázódott, 1,3 milliárd dollárról 2,6 milliárd dollárra emelkedett.

A Ford Motor tavalyi adózott eredménye 7,4 milliárd dollár, részvényenként 1,84 dollár lett, ami meghaladta a szakértők által becsült 1,73 dolláros részvényarányos eredményt. A Ford tavalyi bevétele 4 százalékkal emelkedett, egy évtizede legmagasabb szintre, 149,6 milliárd dollárra nőtt.

Csökkent a Harley-Davidson profitja

A legendás amerikai motorkerékpár-gyártó cég csütörtöki közlése szerint a negyedéves adózott eredménye 42,2 millió dollár, részvényenként 22 cent lett, ami jóval kisebb az egy évvel korábbi 74,5 millió dollárnál, részvényarányosan 35 centnél. A cég bevétele 2,3 százalékkal, 1,01 milliárd dollárra mérséklődött.

Ezt olvasta már?

Kellemes meglepetést okozott a Deere »