-->

Lassan fordult negatív hangulatba a BÉT

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkenő forgalomban enyhén emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 599,51 ponton fejezte be a kereskedést, ami 87,04 ponttal, 0,25 százalékkal haladta meg az előző hetit.

Jelentősen csökkent a forgalom

A héten a részvénypiac forgalma 38,88 milliárd forint volt, szemben az előző heti 95,7 milliárd forinttal, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek. A blue chipek közül a Magyar Telekom egy hét alatt 1,51 százalékot erősödött, a pénteki kereskedést 470 forinton fejezte be, a heti forgalma meghaladta az 1,5 milliárd forintot.

A Mol árfolyama 1,05 százalékkal emelkedett, pénteken a részvény 21 730 forinton zárt, heti forgalma több mint 7,3 milliárd forint volt. Az OTP árfolyama 1,15 százalékkal nőtt, a papír 9235 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 15,86 milliárd forintot tett ki.

A Richter részvénye 2,90 százalékkal csökkent, a kereskedést 7040 forinton fejezte be, heti forgalma meghaladta a 9,7 milliárd forintot. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2484,92 ponton zárt pénteken, 81,30 ponttal, 3,38 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

Jól indult a hét

Hétfőn a pozitív piaci hangulatban a BÉT is jól teljesített, a magyar papírok közül egyedül a Richter gyengült.

Kedden a magyar piacon kitartott a jó hangulat, a BUX index minimális emelkedéssel zárt az OTP és a Mol teljesítményének köszönhetően. A nyugat-európai piacok az enyhe pozitív nyitáshoz képest visszafogott, 0,2-0,3 százalékos eséssel zárták a napot. 

Lassan pergett a hét második fele

Szerdán a vezető magyar részvények vegyesen teljesítettek, a Magyar Telekom volt a legjobb, amely közel 1 százalékos emelkedéssel zárta a napot. A reggeli negatív nyitást követően pozitív irányú kereskedés volt Európában és a tengerentúlon is, ami feljebb húzta az árfolyamokat.

Csütörtökön csendes nyári nap volt a tőzsdén, az átlagosnál alacsonyabb forgalommal, jelentős elmozdulás nem történt. A BUX kisebb csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a nap vesztese a Magyar Telekom volt, a papír több mint 1 százalékos eséssel zárt.

Pénteken a csütörtökihez hasonló nyári hangulatú nap volt a tőzsdén, csendes kereskedéssel és az átlagosnál alacsonyabb forgalommal, jelentős elmozdulás az árfolyamokban nem történt. A BUX kisebb 0,5 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a nap nyertese a Magyar Telekom volt, 0,4 százalékos emelkedéssel.