Létszámleépítés lesz a Harley-Davidsonnál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkent a Harley-Davidson profitja az idei harmadik negyedévben az eladások visszaesése mellett. A cég részben kiadásainak csökkentésével tervezi javítani eredményeit a jövőben.

A legendás amerikai motorkerékpár-gyártó cég keddi közlése szerint a negyedéves adózott eredménye éves szinten 18,7 százalékkal, 114,1 millió dollárra, részvényenként 64 centre zsugorodott. Ez egy centtel jobb részvényarányos eredmény, mint amire a szakértők számítottak.

A cég bevétele 4,3 százalékkal, 1,09 milliárd dollárra csökkent, elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,11 milliárd dollártól.

Az Egyesült Államokban, amely termékeinek fő felvevő piaca, visszaesett az eladás a harmadik negyedévben, a piaci részesedése ugyanakkor nem változott. A Harley-Davidson azt közölte, hogy már a folyó negyedik negyedévben hozzálát kiadásainak csökkentéséhez, ami elbocsátásokkal is jár. A cég azt nem közölte, hogy hány munkatársától válik meg.

Olvastad már? Média és ingatlan lehet a profik kedvence
Erős dollárt és kisebb részvénypiaci korrekciót is hozhatnak a következő hónapok. Az amerikai elnökválasztás és a Brexittel kapcsolatos aggodalmak óvatosságra intenek. Magyarországra pedig meghatározó döntések várnak a jövőt illetően.

Ezt olvasta már?

Nőtt a Samsung profitja az első negyedévben »