Lokális csúcsa felé tart a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

3300 forintnál kezdődik az olajvállalat ellenállási zónája. Az 50 forintos tartomány átlépéssel érkezhetne majd új lokális csúcsra a papír.

15 perces

A várakozásoknak megfelelően alakult a MOL árfolyama a szerdai kereskedésben, így sikerült tovább kapaszkodni a 3300-nál található ellenállás irányába. A 15 perces grafikon ékje nem tudott érdemben akadályt jelenteni, fölé emelkedve 3280 forintra zárt az árfolyam. 3300 és a fölötte érintett 3350-es értékek okozhatnak fejtörést a papírnak a hét hátralevő részében, csütörtökön már tesztelésre kerülhet az ellenállási zóna alsó szintje. Mérsékelt támasz lefelé az átlépett ék teteje, fontosabb szintet azonban a 3100-as zónánál találunk gyengélkedés esetén.

Támasz: 3260; 3100

Ellenállás: 3300; 3350

Napi

Réssel indította a szerda kereskedést az olajvállalat árfolyama, majd értékelhető forgalom mellett sikerült erősödnie, megközelítve a 3300-nál kezdődő ellenállási zónát. Pozitív irányt vett az indikátorok alakulása is, az RSI a bullish tartományba érhet be a további erősödéssel, míg az MACD-nél egy felfelé keresztezésből adódó pozitív jelzés érkezhet, ha kitart a lendület. Ez jó felállás lehet az ellenállási zóna teszteléséhez. 3300 már akadály, de a 3350-nél érintett lokális csúcs is okozhat kihívást. Lefelé a 3100-as szinten található emelkedő trendvonal és 50 napos mozgóátlag változatlanul erős támasz, komolyabb negatív irányú jelzéshez változatlanul ezek letörésére lenne szükség.

Támasz: 3100

Ellenállás: 3300; 3350

Heti

Gyengült a MOL árfolyama az elmúlt héten, de még így is jelentős mínuszokat küzdött le, amivel így ismét a csatorna tetejéhez tudott zárni. A hetes grafikonon változatlanul mérsékelt lehet a tér felfelé, a nagy emelkedő csatorna tetejétől történő tartós elrugaszkodás így megkérdőjelezhető a továbbiakban, melyet már az elmúlt hetek gyertyái is jeleztek. Érdemes tehát óvatosan bánni a vételekkel a csúcsok közelében, továbbra is elképzelhető, hogy adódik majd jobb beszállási lehetőség, ha további korrekció érkezik a csatornában.

Támasz: 3100-3200

Ellenállás: 3350

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Az elmúlt két hónap emelkedése után korrigálhat érdemben a német index.

36500 pontnál már ellenállást találhat a hazai index.

Teljesítette a rövidtávú célárat a gyógyszergyártó árfolyama.

A 10000 forintos szintig zuhant a bankpapír a szerdai kereskedésben.

Továbbra is elfér egy korrekció a távközlési vállalat árfolyamánál.

Kis híján teljesültek a rövidtávú célárak az olajvállalat árfolyamánál.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Tőzsdére készül az MKB »