Lokális csúcsát feszegeti a MOL - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tovább emelkedve 24000 fölötti szinteket célozhat az olajvállalat árfolyama. Meredek trendvonala alá kerülve adná első negatív jelzését a folytatásban.

15 perces

23900-nál található ellenállására helyezett nyomást a keddi kereskedésben a MOL árfolyama, napon belül még új lokális csúcsot is sikerült érinteni 24000 közelében, a kitörés azonban egyelőe elmaradt. A nap második felében visszatért az emelkedő háromszögbe a papír, a 23900-as zárás azonban így sem rossz teljesítmény. A háromszögből érkező elmozdulásra érdemes a folytatásban is figyelni, ez mutathatja rövidtávon az irányt. Kitöréssel 24000 fölé lehetne megérkezni, míg a 23600-hoz érkező alsó szár elesésével maradhatunk az elmúlt időszak sávjában.

Támasz: 23600; 23000

Ellenállás: 23900

Napi

Ellenállását tesztelte kedden az olajvállalat árfolyama, egyelőre azonban a kitöréshez nem volt elég ereje a papírnak, a hét folyamán tovább próbálkozhat az akadály átlépésével. Az indikátorok a pozitív jelzések felé kanyarodnak, de egyelőre az RSI sem érkezett a bullish zónába és az MACD sem adta be a vételi jelzést a felfelé keresztezéssel. Ettől függetlenül nem látszanak negatív jelzések a grafikonon, a kitörési kísérleten lehet a hangsúly a folytatásban is. Az első negatív mozzanat rövidtávon az eddig sértetlen meredek emelkedő trend letörése lenne, ami a sávban marasztalhatja az árfolyamot.

Támasz: 23600; 22900-23000

Ellenállás: 23900

Heti

Gyengülést hozott a MOL számára szeptember első hete, a felső Bollinger jelentett akadályt az emelkedési kísérleteknél, így nem sikerült a 24000-es lélektani szint átlépése és a tovább erősödés a csatornatető felé. Komolyabb csorbát azonban nem szenvedett a technikai kép, a 23000-es támaszzóna elesése nyitná meg az utat lefelé az alakzatban, erre érdemes figyelni a folytatásban, hiszen egy letörés 1000 forintos teret is nyithatna lefelé. Amíg az emelkedő trendvonalban tud maradni a papír, addig alapvetően pozitív hosszú távú kilátások érvényesek.

Támasz: 23000

Ellenállás: 24000

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

Ezt olvasta már?

Áldott Zoltán Mol felügyelő bizottsági elnök lesz »