Már szemet is vetettek a Ducatira

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Szemet vetett az olasz Ducati motorkerékpár-gyártó cégre indiai versenytársa, a Royal Enfield - derül ki a Times of India hétfőn közzétett információiból.

Terjeszkedik a Royal Enfield

A Ducati Royal Enfield általi felvásárlásának híréről sem a Ducati anyavállalata, az Audi, sem a Royal Enfield anyavállalata, az indiai ipari konszern Eicher Motors nem kívánt nyilatkozni.

A Reuters április végén értesült arról, hogy a Volkswagen, amelyhez az Audi is tartozik, az Evercore befektetési bankot bízta meg a Ducatival kapcsolatos opciók feltérképezésével. Az indiai cég a 250-750 köbcentiméteres modellekre specializálódott, és a világon egyedülálló módon dízeles motorkerékpár is szerepel ajánlatában.

A Royal Enfield Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is terjeszkedik. A világszerte tűzpiros sportmotorjairól híres Ducatit, amelyet 1926-ban alapított a Ducati család Bolognában, 2012-ben vásárolta fel 860 millió euróért az Audi.

Még nem született döntés

A Volkswagen az elektromos járművek gyártását és a mobilitási szolgáltatásokat helyezi előtérbe és erre több milliárd eurót költ, miközben több ezres létszámleépítésre készül a hagyományos autógyártási üzletágában és igyekszik megválni a fő tevékenységi köréhez nem tartozó üzletágaktól is.

A Ducati 2012-ben került 860 millió euróért a Volkswagen leányvállalata, az Audi birtokába. A Reuters hírügynökséget tájékoztató források szerint a Volkswagen az Evercore befektetési bankot bízta meg a Ducati márkában rejlő üzleti lehetőségek felmérésével, beleértve a márka értékesítését is. Döntés azonban még nem született az ügyben - hangsúlyozták.

Ezt olvasta már?

Hova szakadtak a részvényárak a BÉT-en és hol állunk most? »