Márciustól jegyezhető az Altera

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyilvános forgalomba hozatali eljárás során, március 4-22. között vásárolhatják meg a Budapesti Értéktőzsdére készülő ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. új kibocsátású törzsrészvényeit a befektetők - közölte a társaság igazgatósága szerdán.

Az igazgatóság a részvényenkénti kibocsátási árat 2250 forintban határozta meg. A befektetők minimum 500 törzsrészvényt jegyezhetnek, azaz a jegyzőnként befektethető legkisebb összeg 1,125 millió forint lesz.

A kibocsátandó, 1000 forint névértékű részvények száma minimálisan 200 ezer, legfeljebb 1 millió 250 ezer darab lehet, így az ALTERA a nyilvános forgalomba hozatal során várhatóan 400 millió és 3 milliárd forint közötti tőkéhez jut, amelyet teljes egészében tőkeemelésre használ majd fel.

Az ALTERA célja, hogy alacsony volatilitás mellett a kockázatmentesnek tekintett hozamok feletti sajáttőke-arányos nyereséget érjen el - idézi a közlemény Faluvégi Balázst, a társaság befektetésekért felelős igazgatósági tagját.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tavaly december 15-én engedélyezte az ALTERA új törzsrészvényeinek nyilvános kibocsátási eljárás keretében történő értékesítését, illetve azt is, hogy egy sikeres jegyzési időszakot követően a vagyonkezelő valamennyi törzsrészvényét bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT).

Az igazgatóság várakozásai szerint a 2012 januárjában 200 millió forintos saját tőkével megalapított ALTERA törzsrészvényeinek bevezetése a BÉT-re az elmúlt öt év második legnagyobb nyilvános jegyzési eljárása lesz. A bevezetés után három-négy évvel pedig a vagyonkezelő szeretné, ha a papírok a BÉT "A" kategóriájába, illetve a BUX-kosárba is bekerülnének - közölte a társaság.

A törzsrészvények nyilvános jegyzésének és tőzsdei bevezetésének vezető forgalmazója a Buda-Cash Brókerház Zrt. 12 fiókból álló országos hálózatával, további jegyzőhely a Hungária Értékpapír Zrt.

Az ALTERA befektetéseinek teljesítménye a működés megkezdése óta eltelt egy évben pozitívan alakult. Az igazgatóság tájékoztatása szerint az egy részvényre eső saját tőke az idén január 31-én 2188 forint volt, amely a befektetési tevékenységre vonatkoztatva 9,4 százalékos értéknövekedés a tavaly február 10-i induláshoz képest.