Még sose bukott ekkorát a Tesla

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az elektromos autókat és energiatároló berendezéseket gyártó amerikai Tesla Inc. a piaci várakozásoknál alacsonyabb, de így is története legnagyobb negyedéves veszteségét jelentette az idei első negyedévről.

Musk tett egy újabb ígéretet

A Tesla Inc. a március végével záródott három hónapban 709,6 millió dollár veszteséget könyvelt el, jóval nagyobbat az egy évvel korábbi 330,3 millió dollárnál. A 2003-ban alapított vállalat részvényarányos vesztesége 2,04 dollárról 4,19 dollárra ugrott az első negyedévben.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A piac által inkább figyelt, egyszeri tételek nélküli részvényarányos veszteség 1,33 dollárról 3,35 dollárra nőtt, ami kisebb a szakértők véleményének átlagában szereplő 3,54 dollárnál. A Tesla az első negyedévben 3,41 milliárd dollárra növelte bevételét az egy évvel korábbi 2,7 milliárd dollárról. Szakértők kisebb, 3,28 milliárd dollár bevétellel számoltak.

Az eredményismertetés után tartott telekonferencián Elon Musk, a cég vezérigazgatója azt mondta, hogy vállalata valamikor a második fél évben nyereségessé válik. A 15 éve működő Tesla még egyszer sem zárt évet nyereséggel. A Tesla részvényára 6,2 százalékos mínuszban kezdte a csütörtöki kereskedést a New York-i értéktőzsdén.

Az Adidas is jelentett

Az Adidas működési eredménye 17,1 százalékkal, 746 millió euróra nőtt az idei első negyedévben az euró erősödése ellenére. Kasper Rorsted, a német sportszergyártó vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy a folytatólagos tevékenységből származó profit szintén 17 százalékot meghaladó mértékben, 17,4 százalékkal 542 millió euróra emelkedett.

Az Adidas negyedéves eladásai szerényen, 1,9 százalékkal 5,5 milliárd euróra nőttek, árfolyamhatás nélkül számolva viszont 10 százalékkal bővültek. Kasper Rorsted elmondta, hogy az Adidas értékesítése Kínában 27 százalékkal, Észak Amerikában pedig 23 százalékkal nőtt.

Ezt olvasta már? Elege van Wozniaknak a Tesla ígéreteiből
Elon Musk sztárvállalkozónak tagadhatatlanul sok a tisztelője és rajongója, de legalább annyi kritikust, vagy épp ellenlábast szerzett magának. Legújabban az Apple alapításában oroszlánrészt vállaló Steve Wozniak a bizalmát vesztette el.

Ezt olvasta már?

Apple, Amazon, Netflix: megint csúcsdöntés! »