Még tart a Brexit-sokk a Cityben

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A londoni tőzsdén még a bizonytalanság miatt csökkentek az árfolyamok, de a font már kezd magára találni. Rendkívül jó híreket kaptunk Amerikából is.

Az amerikai piacon a kezdeti optimizmus megtört, de pluszban, a Dow Jones és az S&P 500 esetében új történelmi csúcson zártak az indexek. Az FTSE viszont esett. A font/forint már 377-ig kúszott vissza. Kamatot dönt a Bank of Canada, és ma jelent a gyorséttermes Yum! Brands is.

Ez a fő faktor
A bizonytalanság ráveti árnyékát 2016 harmadik negyedévére, de azon túl is érezhető a hatása - ez viszont nem szükségszerűen kedvezőtlen hatás. Amennyiben a bizonytalanság hatására reformok és fejlesztések születnek, úgy a jelenlegi kockázatok a jövőbeni pozitív változások katalizátorai lehetnek - derült ki a Saxo Bank elemzéséből.

Ilyen növekedésre lenne szükség

Bár a Bank of Canada februárban közölte, mégis a mai napig megfontolandó, hogy nem csak szükségszerű, de kívánatos is a korábbinál lassúbb ütemű, viszont hosszú távon fenntartható kínai gazdasági növekedést.

Kína figyelemreméltó gazdasági eredményeket tud felmutatni a piaci reformok nyolcvanas évekbeli bevezetése és 2001-es csatlakozása óta a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) - mutat rá a kanadai jegybank közleménye.

Dübörög a szezon
Közzétette a számait az Alcoa alumíniumipari óriás, megkezdődött a második negyedéves gyorsjelentési szezon. A cég számait a piac jól fogadta, kétszer is emelkedett három és fél százalék körüli mértékben a papír értéke - mondta el Kiss Tamás, az Equilor private banking referense.

Ezt olvasta már?

336 és 337 forint között libikókázott az euró ára »