Megbotlott a General Electric

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Messze elmaradt a várakozásoktól a General Electric Co (GE) nyeresége a harmadik negyedévben.

A visszaesés magyarázata

Az amerikai központú ipari konglomerátum pénteken közölte, hogy egy részvényre jutó eredménye 29 cent volt a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők által várt 49 centtel szemben.

A vállalat az energetikai, továbbá az olaj és gáz üzletág gyenge teljesítményével, valamint a vártnál nagyobb vállalatátszervezési költségekkel magyarázza a profit visszaesését.

Felvásárlás is történt

A vállalat árbevétele ugyanakkor az olajipari szolgáltatásokat nyújtó Baker Hughes cég felvásárlásának köszönhetően 14,4 százalékkal 33,47 milliárd dollárra emelkedett. A GE 1989 óta van jelen Magyarországon, a legnagyobb amerikai befektető, és egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is.

A cég több mint 10 ezer munkatársat foglalkoztat, 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet. Magyarországon a GE 9 üzletága aktív, egészségügyi, olaj- és gázipari, légi közlekedési, világítási, energiatermelési és digitális megoldásokat, berendezéseket kínál. 2012 végén a GE és a magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Megzuhant a Rosznyeft nyeresége »