Meglepte az elemzőket a második negyedév

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A létszámleépítéssel kapcsolatos költségek miatt tetemes veszteséget szenvedett el a Commerzbank. A Hugo Boss ezzel szemben várakozásokat meghaladó eredményt könyvelt el a második negyedévben. A védelmi kiadások növekedésének köszönhetően a brit BAE Systems nyeresége is emelkedett. Az ING pedig csökkenő, de a várakozásokat meghaladó profittal zárt.

Veszteség Németországban

Németország második legnagyobb bankja szerdán közölte, hogy a második negyedévet 637 millió euró veszteséggel zárta az egy évvel korábbi 215 millió euró nyereséggel szemben.

A működési eredmény 351 millió euróról 183 millió euróra esett, a bevétel 2,24 milliárd euróról 2,07 milliárd euróra csökkent. A pénzintézet 807 millió eurót különített el a létszámleépítés költségeinek fedezésére.

A Commerzbank tavaly ősszel bejelentette, hogy 2020-ig 9600 teljes munkaidős állást számol fel, de leánybankjai mellett kitart. A Commerzbank a Commerzbank Zrt. révén 1993 óta van jelen Magyarországon.

Meglepte az elemzőket a Boss

A német divatház szerdán bejelentette, hogy a június 30-án véget ért negyedévben 57,6 millió euró nettó nyereséget ért el, ötször annyit mint egy évvel korábban. Az árbevétel 2 százalékkal 636 millió euróra emelkedett. Az elemzők 619 millió euró bevételre és 53 millió euró nyereségre számítottak.

A vállalat világszerte bezárta a veszteséges üzleteit, és jelentős árleszállítások révén sikerült növelni forgalmát a kínai piacon. Két éve először emelkedtek az eladások az Egyesült Államokban is.

A hadiiparban is emelkedés volt

Nagy-Britannia legnagyobb hadiipari szállítója, a világ harmadik legnagyobb hadiipari vállalata szerdán bejelentette, hogy az első fél évben árbevétele 4 százalékkal 9,6 milliárd fontra, nettó nyeresége pedig 11 százalékkal 945 millió fontra emelkedett.

Forrás: wikipedia

A BAE Systems olyan programokban vesz részt mint az F-35 Lightning és a Eurofighter Typhoon vadászgép, az Astute osztályú atom-tengeralattjárók és a Queen Elizabeth osztályú repülőgép hordozók gyártása. A BAE Systems az Egyesült Államokban a Pentagon hat legnagyobb szállítója között van.

Hollandiában csökkenéssel zártak

Hollandia legnagyobb pénzintézete szerdán bejelentette, hogy nettó nyeresége a június 30-ával végződött negyedévben 1,40 milliárd euró volt, 1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

A Reuters által megkérdezett elemzők azonban arra számítottak, hogy a nyereség 1,28 milliárd euróra esik.

A bank hitelkihelyezése és betétállománya "az agresszív piaci verseny ellenére" nőtt és a kétes kinnlevőségek után képzett céltartalék negyedével, 229 millió euróra csökkent - áll a bank közleményében.