Mégsem ad el részvényeket a Waberer's többségi tulajdonosa

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kedden kiadott közleményre hivatkozással a B.V. CEE Transport Holdco S.à r.l bejelentette, hogy a Waberer's iránti széleskörű érdeklődés ellenére a kereslet nem felelt meg a B.V. CEE Transport Holdco S.à r.l árelvárásainak, így az értékesítés visszavonásra került.

Az erős év végi eredmények és a Regionális Szerződéses Logisztika szegmensben (Waberer’s- Szemerey Logisztika) fennmaradó 40 százalékos részesedés megszerzése szerdai bejelentésének fényében a B.V. CEE Transport Holdco S.à r.l. továbbra is elégedett a Társaság működési eredményével, és a továbbiakban is támogatja a Waberer’s növekedési stratégiáját.

A többségi tulajdonos még kedden jelentette be, hogy megkezdi legalább 2 615 462 darab, a Waberer's Nyrt-ben tulajdonolt részvénye értékesítését. Ez a mennyiség a Waberer’s részvénytőkéje 15 százalékának, illetve az eladó jelenlegi részesedése 21 százalékának felelt volna meg.

A Waberer’s-hez kerül a WSZL kisebbségi részesedése

A társasággal kapcsolatban szintén szerdán látott napvilágot az a hír is, miszerint Szemerey Lórándtól a Waberer’s International Nyrt.-hez (Waberer’s) kerül a Waberer’s-Szemerey Logisztika (WSZL) 40 százalékos kisebbségi részesedése, így a Waberer’s a magyarországi regionális szerződéses logisztika területén piacvezető WSZL egyedüli tulajdonosa lesz. Az adásvétel várhatóan április 2-án zárul. 

„A 2017-es tőzsdei bevezetés óta várt tranzakció újabb lépés a Waberer’s csoport szerkezetének és gazdasági érdekrendszerének egyszerűsítése felé. A WSZL megvásárlása ugyanakkor stratégiánkkal összhangban pénzügyi szempontból is értéket teremt befektetőink számára” - Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója. 

„A továbbiakban is a közúti árufuvarozás piacán folytatom a munkám. A Waberer’s-Szemerey Logisztika munkatársainak és a vállalat vezetésének további sok sikert kívánok a jövőbeni működésük során” - mondta el az üzletrész-értékesítéssel kapcsolatban Szemerey Lóránd.

A mostanáig a Waberer’s és Szemerey Lóránd közös tulajdonában működő Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. 2013-ban jött létre, amikor Szemerey korábbi cége, a Szemerey Transport Zrt. beolvadt a Waberer's Logisztika Kft-be. A WSZL a Waberer’s Regionális Szerződéses Logisztika szegmensének fő részét jelenti, amely több mint 17 millió euro EBITDA-t generált 2017-ben. Ez a Waberer’s Csoport teljes EBITDA-jának körülbelül 21 százaléka. 

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Elmondható, hogy az amerikai piac megrekedt ismét, a DOW 30 nem tud...

Nem zárt vissza a szerdán átlépett akadálya alá a hazai index.

Az 5300 forintos szinten tartja magát a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Mérsékelt gyengüléssel zárult a bankpapír csütörtöki kereskedése.

Nem talált magára csütörtökön sem a távközlési vállalat árfolyama.

A 3000-es lélektani szint alól érkező kitörés után torpant meg az...

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felvásárlásokkal növekedne a Duna House »