Mérsékelt emelkedés az MTelekomnál - technikai elemzés

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tartani tudta magát támasza fölött a távközlési vállalat árfolyama. A további emelkedéshez azonban fontos akadályokat kell leküzdenie a papírnak.

15 perces

A csütörtöki kereskedésben is alapvetően az oldalazásról szólt az MTelekom árfolyamának mozgása, de a 470-es zónát továbbra sem sikerült érdemben letörni, 469 jelenti a támaszt az elmúlt napokban. Zárásra sikerül tegnap 472 forintra ugrania a jegyzésnek, így 2 forintos erősödést elkönyvelve. Ha sikerülne elemelkedni a 470-es zónától, akkor a 480-as szintet megpróbálhatja célba venni az árfolyam. A napos grafikonon található 50 és 200 napos mozgóátlagok jelenthetnek kihívást ebben a 10 forintos szakaszban.

Támasz: 469-470

Ellenállás: 480

Napi

Forgalom nélküli mérsékelt emelkedést sikerült felmutatnia a távközlési vállalat árfolyamának a csütörtöki kereskedés végére, tartva magát az emelkedő csatorna keretei között. 476 forintnál az 50 napos mozgóátlag jelentheti az első kihívást fölfelé, ha emelkedni tud tovább az árfolyam, 480-nál pedig a 200 napos mozgóátlag egy fokkal erősebb akadály. Ezeken átlépve kísérelhetne meg a csatorna teteje felé emelkedni a papír. Az alakzat szignifikáns elesése változatlanul erős negatív jelzéseket és kilátásokat hozhat a folytatásra.

Támasz: 470; 464

Ellenállás: 476 (MA 50); 480 (MA 200)

Heti

Elolvadtak az MTelekom két héttel ezelőtt pluszai, a 470 forinthoz történő visszatérés a nagy emelkedő csatorna aljához visszatérést is jelenti. A szignifikáns letörés az évek óta tartó trendből negatív irányba terelheti a folytatásra irányuló várakozásokat. Van tehát ok az aggodalomra a fontos támasznál, ha nem érkezik meg ismét a vételi erő. A letörés akár a 430-nál kialakított erős támasz visszatesztelését is magában hordozhatja.

Támasz: 470

Ellenállás: 500

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Az elmúlt két hónap emelkedése után korrigálhat érdemben a német index.

36500 pontnál már ellenállást találhat a hazai index.

Teljesítette a rövidtávú célárat a gyógyszergyártó árfolyama.

A 10000 forintos szintig zuhant a bankpapír a szerdai kereskedésben.

Továbbra is elfér egy korrekció a távközlési vállalat árfolyamánál.

Kis híján teljesültek a rövidtávú célárak az olajvállalat árfolyamánál.

OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Ezt olvasta már?

Tőzsdére készül az MKB »