Milliárdokat zsebelt be Buffett holdingja

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Veszteséggel zárta az idei első negyedévet a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság, amely a világon az egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett cég.

Warren Buffett főrészvényes, elnök-vezérigazgató szerint csak az új számviteli szabályok miatt került mínuszba a vállalat, az eredménynek semmi köze a tényleges folyamatokhoz.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A cég részvényeseinek hétvégi ülésén jelentették be, hogy a március végével zárult három hónapban a Berkshire Hathaway adózott vesztesége 1,14 milliárd dollár, részvényenként 692 dollár lett szemben az egy évvel korábbi 4,06 milliárd dollár nyereséggel, ami részvényarányosan 2469 dollárt jelentett.

A szakértők által inkább figyelemmel követett működési eredmény ugyanakkor 49 százalékkal rekordszintre, 5,29 milliárd dollárra, részvényenként 3215 dollárra ugrott a tavalyi első negyedévi 3,56 milliárd dollárról, részvényenként 2163 dollárról. Szakértők kisebb, 3116 dolláros részvényarányos működési eredménnyel számoltak az idei első negyedévre.

A Berkshire Hathaway működési eredménye az előző öt negyedévben rendre csökkent.

A Berkshire biztosítási üzletága 407 millió dollár profittal zárt az egy évvel korábbi 267 millió dollár veszteség után. Elsősorban a gazdaság élénkülésére a BNSF vasúti cargo vállalkozás profitja pedig 37 százalékkal, 1,15 milliárd dollárra emelkedett.

A Warren Buffett nevével fémjelzett társaságnak gyakorlatilag a világon mindenben van többségi vagy kisebbségi részesedése a biztosítástól a szállításig, a közművektől az energiatermelésen át a feldolgozóiparig, a pénzügyi és más szolgáltatásoktól a kiskereskedelemig.

Warren Buffett a világ harmadik leggazdagabb embere, vagyona mintegy 84 milliárd dollár.

Ezt olvasta már?

A tavalyi évet is óriási sikerrel zárta a Bosch »