Minden várakozást felülmúlt a Netflix

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az elemzői várakozásokra jócskán rácáfoló második negyedéves előfizetői és bevételi adatokat tett közzé a hétfői tőzsdei zárás után a Netflix Inc. internetes műsorszóró társaság, ami részvényének több mint tíz százalékos erősödéséhez vezetett a tőzsdén kívüli kereskedelemben. Az Ericsson viszont nagyot bukott.

Alábecsülték a Netflixet

A Netflix a második negyedévben 5,2 millióval növelte előfizetőinek számát, a külföldi előfizetőké első alkalommal lépte túl az Egyesült Államokbeli előfizetői bázist. A negyedév végén a Netflix külföldön 52,03 millió, az Egyesült Államokban 51,92 millió, összesen 104 millió előfizetővel rendelkezett.

A harmadik negyedév végére 108,35 milliós előfizetői számot vár a Netflix. A Netflix a második negyedévben külföldön 4,14 millióval, az Egyesült Államokban 1,07 millióval növelte előfizetői számát.

Elemzők az előfizetői szám 3,2 milliós növekedését várták, ebből 2,59 milliót külföldön és 631 ezret belföldön.

A Netflix a második negyedévben 32,3 százalékkal 2,79 milliárd dollárra növelte bevételét, nettó nyeresége pedig 65,6 millió dollár, részvényenként 15 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 40,8 millió dollárral, részvényenként 9 centtel. Elemzők részvényenként 16 centet jeleztek előre az idei második negyedévre.

A Netflix az idén hatmilliárd dollárt tervez tartalom előállításra fordítani, főként hitelből, az előfizetők számának növelése érdekében - jelentette be Reed Hastings vezérigazgató.

Az Ericssonnak nem jött be a negyedév

Nyolc százalékkal csökkent az Ericsson részvényének árfolyama kedden a cég második negyedéves veszteségének hatására.

Egymilliárd svéd korona (104 millió euró) veszteséget jelentett a második negyedévre a svéd Ericsson mobil távközlési hálózati-berendezést gyártó vállalat, szemben a 2016. második negyedévi 1,6 milliárd korona nyereséggel.

Az értékesítési árbevétel a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest nyolc százalékkal 49,9 milliárd koronára csökkent.

A konszern fő üzletága, a mobil hálózati-berendezés gyártás 14 százalékos forgalomcsökkenést szenvedett el összehasonlítható alapon, árfolyamhatások kiszűrésével. A visszaesést Borje Ekholm vezérigazgató a "kivételesen magas tavalyi bázisértéknek", valamint a mobil szélessávú hálózati beruházások idei csökkenésének tulajdonította.

Az Ericsson költségcsökkentéssel igyekszik igazodni a keményebbé vált piaci környezethez. Az Ericsson legfőbb konkurensei a mobil hálózati-berendezések piacán a finn Nokia és a kínai Huawei.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

ENEFI - Rendkívüli tájékoztató »