MKB közgyűlés - tőzsdére készül a bank

| forrás:
MKB
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Rendkívüli közgyűlést tartott a MKB Bank Zrt. Ezen a tőzsdei bevezetés lépéseiről is döntöttek.

Az MKB Bank Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy a 2019. január 17-én megtartott rendkívüli közgyűlése az alábbiakról határozott:  
 
1. A Közgyűlés döntött a Társaság által kibocsátott „A” sorozatú törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséről, és a tőzsdei bevezetéstől függő hatállyal a működési forma megváltoztatásáról, nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról.  A Közgyűlés felkérte az Igazgatóságot, hogy az „A” sorozatú törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg.  

2. Az 1. pontban jelzett döntéssel összefüggésben a Közgyűlés elfogadta, hogy a tőzsdei bevezetéstől, formaváltástól függő hatállyal az elsőbbségi részvények törzsrészvényekké kerüljenek visszaalakításra.

3.  Az 1. és 2. pontban jelzett döntéssel összefüggésben a Közgyűlés döntött az Alapszabálynak a tőzsdei bevezetéstől, formaváltástól függő hatályú módosításáról. A függő hatályú Alapszabály szerint a Társaság nyilvános társaság, alaptőkéje kizárólag törzsrészvényekből áll, és Alapszabályának rendelkezései illeszkednek a tőzsde által elvárt követelményekhez.  

4. A Közgyűlés elfogadta az Alapszabály – nem függő hatályú - módosítására vonatkozó javaslatokat.  

5. A Közgyűlés elfogadta, hogy az Alapszabály – nem függő hatályú – módosítására vonatkozó megfelelő rendelkezések a Felügyelő Bizottság Ügyrendjében is átvezetésre kerüljenek.  

6. A Közgyűlés tájékoztatást kapott, hogy a Felügyelő Bizottság tagjai közül dr. Barcza Mihály, a Felügyelő Bizottság elnöke, Szemerey Tamás a Felügyelő Bizottság tagja, dr. Lovászi-Tóth Ádám a Felügyelő Bizottság tagja, az Igazgatóság tagjai közül Jaksa János, az Igazgatóság elnöke, Drabik Zsolt az Igazgatóság külső tagja lemondtak tisztségükről.  

7. A Közgyűlés jóváhagyta a részvényesi napirend kiegészítésre vonatkozó javaslatot és dr. Balog Ádám vezérigazgatót, az Igazgatóság tagját az Igazgatóság elnökévé – a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával – megválasztotta. Dr. Balog Ádám az engedély napjával az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójaként látja el feladatait.  
8. A Közgyűlés részére bejelentésre került, hogy elsőbbségi részvényben foglalt jog alapján a

jogosult elsőbbségi részvényes a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének  hatályával -   de leghamarabb 2019. február 15-i hatállyal - a Felügyelő Bizottság elnökének  dr. Hornung Ágnest, a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával a Felügyelő Bizottság tagjának dr. Ipacs Lászlót és Oszlányi Törtel Andrást delegálta.  

9. A Közgyűlés döntött a Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság elnökei és tagjai tiszteletdíjáról.  
 
 Budapest, 2019. január 17.  
 
MKB Bank Zrt. 

Ezt olvasta már?

Holding társaságot alapít az MTB és az MKB Bank »