Mostmár napfényben fürdik az Alteo

| olvasási idő: kb. 1 perc

ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. arról adott hírt, hogy 1,7 milliárd forintértékű beruházása során sikeresen befejeződött a monori, csaknem 4 megawatt összteljesítményű naperőmű megépítése és üzembe helyezése.

A naperőmű projekt nyolc, egyenként 499 kW teljesítményű erőműegységből áll, amelyek Hanwha Q.Plus 285Wp típusú napelem panelekből kerültek összeépítésre. A projekt kivitelezése a helyszíni munkákkal 2018. májusában kezdődött meg és 2018. november 23. napján fejeződött be a sikeres üzembe helyezéssel.

Az új naperőmű 2018. december 1. napjától támogatott áron fogja értékesíteni a megtermelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszer mérlegkörében 25 éven keresztül. Az új erőmű az ALTEO Csoport első saját kivitelezésű naperőműve és – a domaszéki naperőmű mellett - az ALTEO Csoport második működő naperőműve.

A társaság arról is tájékoztatást adott, hogy folyamatban vannak a kivitelezési munkák az ALTEO Csoport balatonberényi és nagykőrösi telephelyein is, amelyek eredményeként összesen további 7-7 megawattos naperőmű beruházás fog megvalósulni. Ezen naperőművek a tervek szerint várhatóan 2019. június végéig kerülnek üzembe helyezésre. Az így megvalósuló naperőmű beruházásokkal az ALTEO Csoport naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye el fogja érni a 20 megawattot.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Alteo: mintegy 7 milliárd forint EBITDA 2024-re »