Mozgalmas napok várnak a befektetőkre

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Stabilan állja a sarat a sárga nemesfém a napokban. A német IFO index jól sikerült, Hillary kicsit ügyesebb volt Trump-nál - ezek az arany helyzetét stabilizálták. Lesz egy OPEC ülés is, aztán jön csütörtökön a kínai PMI, végül az USA GDP-adat. Ezek hozhatnak mozgást majd. Hetes.

Lefelé indultak az indexek

Mínuszban indult  a kereskedés kedden a New York-i tőzsdéken. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,22 százalékkal, az S&P 500 0,20 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,08 százalékkal gyengült a nyitást követő percekben.

Hétfőn gyengüléssel zárt New York. A DJIA 0,91 százalékkal, az S&P 500 0,86 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,91 százalékkal süllyedt.

Olaj, arany, deviza

Az olajárak csökkentek, mert röviddel az OPEC-országok illetékeseinek szerdai nem hivatalos algíri megbeszélése előtt nem látni esélyt arra, hogy megállapodás szülessen a termelésbefagyasztásról. Tőzsdenyitáskor a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 1,29 dollárral 44,64 dollárra csökkent. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 1,29 dollárral, 46,64 dollárra csúszott le.

Az aranyat kora délután 10,05 dollár csökkenéssel 1334,05 dolláron jegyezték decemberi határidőre unciánként.

A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1204 dollár körül forgott a hajnali 1,1245 dollárral szemben.

Keddi New York-i tőzsdenyitáskor a londoni börze FTSE indexe 0,64 százalék, a frankfurti tőzsde DAX mutatója 1,11 százalék, a párizsi CAC index pedig 0,90 százalék mínuszban állt.

Így mozdultak az ingatlanárak

Az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában 5 százalékkal nőttek a lakóingatlanárak éves összevetésben, miután júniusban valamivel nagyobb, 5,1 százalék volt az emelkedés. A szakértők 5,1 százalékos növekedéssel számoltak júliusra.

A legnagyobb drágulás Portlandben (12,4 százalék) és Seattle-ben (+11,2 százalék) volt.

Havi összevetésben az amerikai lakóingatlanárak stagnáltak júliusban. Az elemzők is erre számítottak.

Ezt olvasta már?

50 milliárd dollár az USA külkereskedelmi hiánya »