Nagyon megy most a CIG Pannóniának

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

41 százalékkal - 18,59 milliárd forintra - emelkedett a CIG Pannónia biztosítási díjbevétele az előző év első három negyedévéhez képest - áll a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített, legfrissebb gyorsjelentésében.

Megy a szekér a CIG Pannóniánál

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közzétette a nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését a harmadik negyedéves pénzügyi adatokkal. A jelentésből kiderül, hogy a biztosító mindkét üzletága bővült: a nem-életbiztosítási szegmens 71 százalékos IFRS szerinti díjbevétel növekedést ért el, míg az életbiztosítási szegmens díjbevételei 27 százalékkal növekedtek 2016 első három negyedévéhez képest. A biztosító összességében 18,59 milliárd forintra növelte biztosítási díjbevételeit.

Mind az élet-, mind pedig a vagyonbiztosítási üzletágban jelentősen növekedtek az új szerzések. Az élet szegmensben a saját hálózat által értékesített állomány új szerzése 2017. első három negyedévében 20 százalékkal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A független csatorna teljesítménye a tavalyi évhez képest 35 százalékkal javult, míg a banki csatorna eredménye tízszeresére növekedett.

Összességében az első három negyedéves életbiztosítási új szerzés 2,045 milliárd forint, 64 százalékkal több, mint az összehasonlító periódus értékesítési eredménye. A nem-élet szegmensben az új szerzés 38 százalékkal növekedett 2016 első három negyedévéhez képest.

Masszív számok

Ennek megfelelően alakult a társaság adózott eredménye is. 2017. első három negyedévében a CIG Pannónia teljes átfogó jövedelme 2,268 milliárd forint nyereség lett. Az egy részvényre jutó eredmény 36,7 Ft az első három negyedévben, mely az előző év azonos időszakában még mindössze 7,5 Ft volt.  

A saját tőke a 2016. év végi 3,971 milliárd forintról 8,357 milliárd forintra - 110 százalékkal - növekedett 2017-ben, amelyhez a pozitív eredmény mellett a Pannónia biztosítók beolvadása és a kamatozó részvény átalakítása is jelentősen hozzájárult.

A CIG Pannónia Szolvencia II szerinti konszolidált tőkemegfelelése 2017 második negyedévének végén 232 százalék volt, tehát jelentősen meghaladta a Felügyelet által elvárt - 50 százalékos volatilitási puffert is tartalmazó - 150 százalékos szintet. Az egyedi, Szolvencia II szerinti tőkemegfelelés a harmadik negyedév végén a CIG Pannónia Életbiztosító esetében 253 százalék, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosítónál pedig 184 százalék.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Ma van a nagy nap a Richternél. Ha jön a jelentés, akkor 1 órakor érkezik...

A fals kitörés után az alakzat alja felé folytatódhat a gyengülés a hazai...

Teljesült a hatodik Elliott hullám a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Elesettnek nyilvánítható a 200 napos mozgóátlag a bankpapírnál.

Az esés utáni konszolidációt követően tovább mínuszok jöhetnek a távközlési...

A C hullám a 2700 forintos korábbi mélypont alá mutat az olajvállalat...

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Pluszban kezdett Európa »