Nagyon vették a Harley-Davidson motorjait

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nőttek a Harley-Davidson amerikai motorkerékpár-gyártó eladásai az első negyedévben, a profitja ugyanakkor csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A Harley-Davidson az idei első negyedévben 1,75 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert, felülmúlva az egy évvel korábbi 1,67 milliárd dollárt. Az adózott eredmény 250,5 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 269,85 millió dollárról.

A március végével záródott első negyedévben a cég 57 ezer 458 motorkerékpárt értékesített világszerte, 1,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az Egyesült Államokban az eladás 0,5 százalékkal, 35 326-ra csökkent.

A vállalat 3,4 millió saját részvényt vásárolt vissza az első negyedévben 144,6 millió dollárért. Tavaly ugyanerre a célra 1,53 milliárd dollárt költött.

Jelentenek az amerikai vállalatok

Több cég is ma közölte negyedéves eredményét. A Johnson & Johnson a szakértők által vártnál némileg nagyobb első negyedéves, egyszeri tételek nélküli eredményről számolt be.

Az első negyedévben 14,8 százalékkal 1,53 milliárd dollárra, részvényenként 98 centre csökkent a Philip Morris International adózott eredménye, elsősorban annak hatására, hogy kevesebb cigarettát értékesített - közölte az amerikai központú dohányipari konszern kedden.

A negyedik egymást követő negyedévben csökkent a Goldman Sachs (GS) adózott eredménye a március végével záródott három hónapban, mert a piaci bizonytalanságok befolyásolták a bank kötvénykereskedését és befektetési üzletágát.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Egymillió elektromos autót adna el a Ford Európában »