Nagyot kaszált a Sony

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A japán Sony nyeresége csaknem megnégyszereződött a június végével zárult negyedévben, döntően a félvezető-üzletág eredményének jelentős javulása miatt - jelentette a japán elektronikai és médiakonszern kedden.

Megnégyszerezte bevételét

A többek között a Playstation játékkonzolt és a Brava televíziókat gyártó Sony 80,87 milliárd jen (730 millió dollár) profitot ért el az április-júniusi időszakban, csaknem megnégyszerezve az előző év azonos időszakában elért nyereségét.

A japán elektronikai vállalat negyedéves működési nyeresége a tavalyinak csaknem a háromszorosára, 157,61 milliárd jenre emelkedett, így új rekordot ért el az április-júniusi időszakban. A Sony eladásai éves szinten 15,2 százalékkal emelkedtek, 1,86 ezer milliárd jenre.

Elérhetik a kitűzött célt

A kedden közölt adatok azt jelzik, hogy a Sony elérheti a kitűzött 500 milliárd jen működési nyereséget a 2018 márciusában végződő üzleti évben; úgy tűnik, az utóbbi évek átszervezései eredményre vezettek.

A legnagyobb fordulatot a félvezető-üzletág érte el: a június végével zárult negyedévben 55,4 milliárd jen profitot ért el, szemben a tavalyi 43,5 milliárd jen veszteséggel, amely a vállalat Japán délnyugati részén található üzemét sújtó földrengés okozta károk miatt alakult ki.

Újra gyártásra kerülnek az analóg lemezek

A Sony az eredmények ismeretében továbbra is 255 milliárd jen profittal számol a 2017-2018-as üzleti évben. Június végén adták hírül, hogy a Sony Corp. közel három évtizedes kihagyás után újrakezdi az analóg hanglemezek gyártását, a zenerajongók körében ugyanis világszerte ismét divatba jött a mikrobarázdás hanglemez használata.

A Sony nyolcéves kihagyás után tavaly mutatta be első hagyományos lemezjátszóját, amellyel már digitalizálni is lehet az analóg felvételeket. A SuperData piackutató vállalat idei kimutatása szerint a dél-koreai Samsung Electronics Co. után a Sony második helyezést ért el tavaly a virtuális valóság (VR) világpiacán 12,5 százalékos piaci részesedéssel.

Ezt olvasta már?

A csúcsról fordultak le a Magyar Suzuki eladásai »