-->

Nagyot lendült a Raiffeisen árfolyama

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Előzetes adait közölte a Raiffeisen. Biztató folyamatok indultak el a cégnél, szépen nőtt a profit. Emellett csökkent a nem teljesítő hitelek aránya.

Tegnap közölte előzetes számait a Raiffeisen, melyből kiderült, hogy több szegmensben is jelentős javulást hozhatott a cég számára a 2016-os év. Több mint 20 százalékkal emelkedő adózott eredmény és több mint 20 százalékkal kevesebb nem teljesítő hitel.

Jó irányba indultak

Alacsonyabb bevétel mellett nőtt a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége tavaly. Jelentősen csökkent a nem teljesítő hitelek állománya és javult a tőkemegfelelési mutató - derült ki az RBI honlapján közzétett beszámolóból, amely a nem auditált adatokon alapuló előzetes eredményeket tartalmazza.

 Az RBI tavaly 463 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el, ami több mint 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 379 millió eurós eredményt. Az adózás előtti nyereség 24,6 százalékkal 886 millió euróra, az adózás utáni profit pedig 31,9 százalékkal 574 millió euróra nőtt.

Személyi változás idehaza
Zolnai György lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója - tájékoztatott a bank délelőtti közleményében.

Kisebb szabálytalanságot találtak

Az MNB összesen 80 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a Raiffeisen Bankot a tőkeszámítási, kockázatkezelési, informatikai, a pénzmosás elleni, valamint a befektetési szolgáltatási tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt.

A feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot, s nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - tudtuk meg a jegybank közleményéből.