Nem volt mindenki happy New Yorkban-ban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen alakult a kereskedés a New York-i tőzsdén pénteken, a magasabb olajárak felfelé nyomták az energetikai cégek árfolyamát, a technológiai részvények viszont estek.

Közép-európai idő szerint este fél nyolckor, két és fél órával zárás előtt a Dow Jones ipari átlag 0,66 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója pedig 0,42 százalékos pluszban, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,03 százalékos mínuszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára meredeken ívelt felfelé, miután a kitermelés mérsékelt emelésében állapodtak meg a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai pénteken Bécsben szokásos félévenkénti tanácskozásukon. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként már 2,42 százalékos nyereségben, 74,82 dolláron, míg a WTI 4,99 százalékos pluszban, 68,81 dolláron forog.

Az amerikai olajipari cégek közül az Exxon Mobil árfolyama 2,5 százalékkal, a Chevroné pedig 2,3 százalékkal nőtt. Az S&P energetikai alindexe 2,7 százalékkal emelkedett. A technológiai cégek közül a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésével foglalkozó Red Hat volt a nap vesztese, árfolyama 11,2 százalékkal zuhant, miután a dollár erősödésének következményeként negyedéves és éves bevételi előrejelzése alulmúlta az elemzői várakozásokat. A Microsoft 1,1 százalékkal, a Facebook pedig 0,6 százalékkal gyengült. Egy euróért 1,1655 dollárt adtak, 0,45 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest 0,05 százalékkal gyengült a dollár, 109,94 jenen forgott. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,31 százalékkal, 94,25 pontra csúszott le.

A kriptodevizák árfolyama meredeken csökkent, miután a japán pénzügyi felügyelet felszólította az ország kriptodeviza-kereskedési platformjait, hogy lépjenek fel határozottabban a pénzmosás ellen, és javítsák belső eljárásaikat. A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis adatai szerint a bitcoin árfolyama 8,16 százalékkal, 6178,86 dollárra, négyhavi mélypontra esett. A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ether 474,40 dolláron, 9,96 százalékos mínuszban, míg a ripple 0,4913 dolláron, 6,62 százalékos veszteségben forgott.

XTB az ESMA szabályozásáról

Az európai Forex piac rendkívül fontos kihívásokkal fog szembenézni a 2018-as...

Személyes pénzügyek, hitel, öngondoskodás

A befektetési alapok összvagyona 10 milliárd forinttal nőtt.

Új MNB ajánlás a zálogkölcsön-nyújtással kapcsolatos elvárásokról.

A bankoknak egységes díjjegyzéket kell készíteniük.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő...

Deviza

A déli órákban átlépte a 330 forintot az euró jegyzése.

Elemzők szerint a FED szerdai 25 bázispontos kamatemelése a dollár értékének...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

A kiberbűnözők az elmúlt évben 21 ezer ether kriptovalutát kerestek.

Önállóan forgalomképes blokklánc-alapú kriptovalutát hoztak létre.

Ezt olvasta már?

Átvitte szépen az ellenállását a DAX »