Nincs megállás a magyar tőzsdén

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az elmúlt időszakban nem panaszkodhattunk a BÉT teljesítményében, összességében jó időszakon van túl az index.

Még mindig kitart a magyar piac ereje. A tavaly ilyenkor mért részvénypiaci forgalmat 12 százalékal múlta felül 2016 júliusa, napi 8,2 milliárdos átlagos forgalommal. A BUX az elmúlt hónap végén majdnem 5 százalékal áll magasabban, mint hónap elején. Szinte minden blue chip menetelt.

Igazán szép teljesítmény

Nem pihentek a befektetők júliusban a Budapesti Értéktőzsdén, miután 12 százalékkal bővült a forgalom a parketten az előző év azonos időszakához képest. A júniusi kismértékű csökkenést követően a BUX index júliusban remekelt, és 5 százalékkal növekedett a kedvező tőkepiaci hangulatban. A vezető részvények közül az OTP és a MOL részvényei teljesítettek a legjobban az indexet meghaladó emelkedésükkel. A tőzsdetagok részvénypiaci rangsorát júliusban is a Concorde vezette, míg a dobogó következő két fokát a Wood és az Erste foglalta el - áll a BÉT közleményében.

Júliusban erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiaci forgalma (172 milliárd forint) a tavalyi év azonos időszakához képest (154 milliárd forint), ugyanakkor csökkent az idei júniushoz képest (205 milliárd forint), amikor eggyel több kereskedési napot használhattak ki a befektetők.

Ezt olvasta már?

Bár a nemzetközi helyzet fokozódott, pluszos lett a mutató »