Felpörgette az év végét a Fiat Chrysler

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) működési profitja a tavalyi utolsó negyedévben, éves profitja ugyanakkor kisebb lett a becsültnél.

A világ hetedik legnagyobb autógyártója szerdán közölte, hogy a december végével zárult három hónapban 1,64 milliárd euró volt a működési eredménye, ami 39 százalékos növekedés éves összehasonlításban és felülmúlta az elemzői várakozásokban szereplő 1,3 milliárd eurót. A negyedéves adózott eredmény azonban 40 százalékkal, 251 millió euróra esett.

A negyedéves értékesítési árbevétel 11 százalékkal, 30,1 milliárd euróra emelkedett, szintén jobb lett az elemzők által vártnál.

A múlt év egészében az FCA profitja 40 százalékkal, 377 millió euróra zsugorodott a 2014-es 632 millió euróról. A szakértői várakozásokban lényegesen nagyobb, 540 millió eurós profit szerepelt.

A Chrysler amerikai járműgyártó az FCA 18 százalékos éves bevételnövekedését segítette azzal, hogy saját eladásai az észak-amerikai piacon tavaly 30 százalékos bővüléssel elérték a 70 milliárd eurót.

A latin-amerikai eladások 25 százalékkal csökkentek, Ázsiában pedig 22 százalékkal mérséklődtek, miközben Európában 13 százalékkal nőttek.

Az FCA tavalyi bevétele 18 százalékkal, 113 milliárd euróra emelkedett, ami valamivel felülmúlta a szakértői várakozások 112 milliárd eurós átlagát.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Gyengélkedik az informatikai cégóriás »